Stanković citirao Murinja, pričao o Partizanu i Napretku

Otkrio je Dejan da "bonusi" neće početi utakmicu u nedelju

Ostala su još dva kola do kraja Superlige Srbije, a na prvom koraku od ta dva Crvena zvezda igra protiv Napretka. Trener crveno-belih Dejan Stanković opominje na oprez, iako ističe da Kruševljani nisu baš u sjajnoj formi od starta plej-ofa.

Ekipa igra dosta dobro. Odlučno igraju u ovom plej-ofu, ali još nije kraj. Jednostavno, ovaj fokus, ovaj odnos i ovakav ritam moramo da zadržimo do kraja. Prolaskom u finale kupa, kao što smo i pričali, izvukli smo maksimalan broj utakmica u sezoni na našu veliku sreću i zadovoljstvo, ali i na sreću naših navijača, koji su uvek tu, što su pokazali i protiv Novog Pazara. Tako da, svi zajedno idemo ka našem cilju. Čeka nas nezgodno gostovanje.

Moram da budem iskren i da kažem da Napredak u ovom plej-ofu nije ostvario pobedu, niti postigao gol, ali to ne treba da nas zavarava niti opušta. Uvek je to nezgodno i teško gostovanje. Uvek kada igraš van Marakane je dosta teže. Očekujem samo ozbiljan pristup od prvog minuta, kao što smo to radili u poslednjih nekoliko utakmica - rekao je Stanković.

Kako Stanković navodi, nema spavanja i mora se fokusirano do samog kraja.

- Video sam to kroz natpise, kada smo radili skauting i pripremali utakmicu. Podaci i brojevi nikad ne lažu, ali kao što sam rekao, ne treba da se opterećujemo time. Igrači su svesni cele situacije, i neće se uspavati. Ko može da se uspava, kada si napravio takav uspeh do sada, da si bio na minus pet, a sada si na plus dva. Kako da se uspavamo. Ne vidim razlog za tim, niti želimo da se uspavamo. Naprotiv, ostaćemo budni do kraja.

Otkrio je Dejan da "bonusi" neće početi utakmicu u nedelju.

- Neće momci početi, to je sigurno. Iako oni čine deo rostera i deo našeg tima, idemo sa proverenim snagama, sa najjačim timom. Ne mogu da kažem da sa njima ne bi bili najjači, ali sigurno da hijerarhija postoji.

Na kraju je pričao o predstojećem finalu Kupa i meču sa Partizanom.

Kao što kaže Žoze Murinjo - finala nisu za igranje, finala su za pobeđivanje, tako da gde god da igramo, nama je jasan cilj - zaključio je Stanković.

(Telegraf.rs)