Šta to Zvezda sprema sa Erikom Jirkom…

Erik Jirka došao je u redove crveno – belih kao veliko pojačanje. Kada je trebao da ide na pozajmicu u Zemun, uređeni su pregledi, koji su bili bukvalno na nivou Bejlove spremnosti.

Doktori su u jednom trenutku pomislili da nešto nije u redu sa aparatima, tada je Milojević shvatio da je ovo sjajno pojačanje i da treba ulagati u njega, pa je odlučio da ga ne pošalje nigde.

Nije mnogo igrao Jirka, ali je na treninzima pokazivao neverovatnu brzinu, čak mnogo bolju od Nemanje Radonjića koji je jedan od najbržih igrača u svetu.

Protiv Kluža Milojević je Jirku stavio na poziciju beka, svi su odmah skočili sa komentarima da to nije njegova pozicija, da Miloje ne zna šta radi ali…

Ovo je strateg crveno – belih uradio samo iz jednog razloga. Hteo je da vidi koliko je Jirka spreman da odigra defanzivno, a nažalost nije mnogo, bar za sada. To je ono što Milojević ne voli nikako, ali ima prostora da se radi.

Lajkujte našu stranicu na Facebook-u

Sećate li se Brazilca Rikardinja, njegove defanzivne sposobnosti su bile jako male, dok je za trenera Crvene zvezde to potpuno nedovoljno.

– Jirka je jedan plemenit igrač. Dobar igrač, hoćemo da probamo sve varijante da bismo znali šta možemo da očekujemo u budućnosti. Moram da budem siguran da li pojedini igrači mogu nešto da daju.

– Znamo da je Jirka dosta ofanzivan, pa da vidimo kakav je sa defanzivom. Na kraju krajeva, mora da uči da igra defanzivu. U savremenom fudbalu morate da igrate u oba pravca – jasan je bio Milojević.

Izvor: beogradskiportal.rs