ŠTA SE DESILO!? Otkrivamo zašto Šved nije pojačao Crvenu zvezdu

Ruski košarkaš Aleksej Šved povezivan je prethodnog leta sa Crvenom zvezdom.

U jednom momentu transfwer je delovao kao gotova stvar,a sada se sve promenilo.

Sada je Obrad Fimić Švedov agent objasnio je zašto njegov klijent nije ovog leta pojačao Crvenu zvezdu.

Razlog je zanimljivo rat u Ukrajini koji bi ga onemogućio da igra u Kaunasu protiv Žalgirisa.

"Bilo je razgovora sa evropskim klubovima. Kao što se sećate, mnogi su pisali o Crvenoj zvezdi, ali na kraju je cela situacija u svetu uticala na nas, zbog čega nismo uspeli da završimo posao… Bilo je timova kojima to nije smetalo. Bilo je ponuda dva španska kluba. Jedan veliki klub, ali mala finansijska ponuda. Druga je bila normalna sa novčane strane, ali to svejedno nismo prihvatili", rekao je Fimić.

Lajkujte našu stranicu na Facebook-u

Potom je dodatno obrazložio zašto nije stigao u Beograd.

"Odmah je nastao problem sa potencijalnim putovanjem na utakmicu Evrolige u Litvaniju. Ne bi mogao tamo da uđe. Čelnici kluba iz Beograda mislili su unapred. Ove sezone postoji plej in i mnoge ekipe će se tada međusobno takmičiti za doigravanje. I mislili su da ne bi bilo zgodno ukoliko bi im Žalgiris bio protivnik. Kao rezultat toga, Crvena zvezda se predomislila oko potpisivanja ugovora sa Aleksejem", dodao je Fimić.

Šved će karijeru nastaviti u Kini, u Šansi Lungsima.

"Na kraju, mislim da je Aleksej doneo pravu odluku. Naravno, želeo sam da nastavi karijeru tamo gde će imati priliku da igra u Evroligi. Ali na kraju je sve kako treba. Otkrio je novo tržište. Mislim da će moći da nastavi karijeru u Kini još nekoliko godina", zaključio je Fimić.

Kurir sport

Molimo vas da donacijom podržite rad portala CrvenaZvezdaInfo

Pročitajte: