Šta se dešava sa Holinsom?

Povrede koje imamo su svakako otežavajuća okolnost, ali to je deo igre

Ostin Holins je bio odličan na gostovanju u Istanbulu, gde je Crvena zvezda ove sezone započela evroligaški pohod. Ali je tokom jedne odbrane proklizao, povredio se i završio na već dugoj listi rekovalescenata.

Proteklog vikenda, na gostovanju Igokei, iskusni bek se vratio u rotaciju. Ali posle svega što je prošao, u predvečerje sudara sa Žalgirisom, logično je bilo, pre svega pitati, kako se oseća. 

- Sada je mnogo bolje. Bio je to nesrećan slučaj posle koga je bilo neophodno preduzeti sve mere kako bih se oporavio. Sada sam dobro - kratko je rekao Holins.

Nekadašnji član Zenita, daleko je više govorio o utiscima iz Laktaša. Odnosno, porazu u ABA ligi koji je prethodio večerašnjem meču.

Lajkujte našu stranicu na Facebook-u

- Igrali smo sa manjkom energije u prvoj četvrtini, dok su oni pogađali i treba da im čestitamo na tome. Nismo igrali na nivou na kome znamo da možemo, a rival je bio veoma agresivan. I to se odrazilo na rezultat. Dobro je da se to desilo na početku sezone i važno je da naučimo iz utakmice. Ali istovremeno moramo da imamo kratko pamćenje i da se okrenemo narednom meču, pošto dolazi veoma brzo.

Na pitanje, da li je izdanje iz Tel Aviva, nešto što garantuje pobedu na premijeri u Beogradu, Holins je iskusno rekao:

- Svaka utakmica je drugačija, ali mi se gotovo isto spremamo. Treniramo jako, imamo plan i pokušaćemo da ga sprovedemo. Svi igrači su fokusirani i spremni. Samo treba da izađemo na teren, da se držimo zajedno i onoga što smo dogovarali.

To što je Žalgiris sezonu otvorio sa dva poraza, što će dugo biti bez povređenog Žofrija Lovernja, kao i što je promenio trenera, prema mišljenju Holinsa, nije nešto na šta treba preterano obraćati pažnju.

Sve ide kako treba

Na pitanje, kakvi su mu utisci posle nekoliko meseci u novoj sredini, Holins je rekao:

- Sve ide kako treba. Volim trenera i saigrače. Nastavićemo da rastemo i budemo bolji tokom sezone. Povrede koje imamo su svakako otežavajuća okolnost, ali to je deo igre. U svakoj situaciji moramo da se prilagodimo i pripremo najbolje što možemo.

- Šta god da se dešava kod njih, nema uticaj na način na koji se mi spremamo. Ne znamo koje će promene uvesti novi šef struke, koliko su treninga odradili zajedno i slično. Ali mi moramo da budemo spremni na sve.

Emanuel Mudiej, sedmi NBA pik iz 2015. godine, potom i član Denvera, Niksa i Jute, svakako je najzvučnije pojačanje Žalgirisa. Upitan da li je on najveća opasnost, Holins je rekao:

- On je veliki talenat, sjajan igrač, ali niko ne može sam da pobedi utakmicu. Kao u uvek, presudiće napor koji uloži ceo tim. Očekujem pravu bitku. NJihov dosadašnji rezultat ne pokazuje koliko su dobar tim. Izgubili su dve neizvesne utakmice i moramo da budemo spremni.

Veliki broj informacija, o Crvenoj zvezdi i novoj sredini, Ostin Holins je dobio od Bilija Berona sa kojim je prošle sezone branio boje Zenita. Delije su tu bile nezaobilazna tema:

- Bili može da mi kaže sve što zna, ali nikada ne možeš da budeš spreman dok sam to ne osetiš - kroz osmeh je rekao iskusni as.

SportskiŽurnal