ŠTA KAŽE STATISTIKA? Kakve sad Srbija ima šanse za plasman na EURO!?

Sudeći po ovome, Srbija je već na EP

Jeste fudbalska reprezentacija Srbije loše odigrala kvalifikacioni meč protiv Bugarske i tek u 96. minutu stigla do boda, ali daleko od toga da Orlovi ne bi trebalo da budu zadovoljni sa osvojenih sedam iz tri utakmice koliko su odigrali.

Srbija trenutno deli prvo mesto sa Mađarskom, obe ekipe imaju sedam bodova, dok je Crna Gora kao prvi pratilac treća sa četiri. Bugari su tek dna dva, uz meč više, a raspored do kraja kvalifikacija daje Orlovima pravo da budu optimistični kada je u pitanju odlazak na EURO.

Ako je verovati istraživanjima poznatog sajta "We global football", sajta koji se bavi statistikom i predikcijama, Srbija je već na EP - jer je projekcija da izabranici Dragana Stojkovića Piksija imaju čak 99,36 odsto šansi da putuju u Nemačku.

Srbija je i pre kvalifikacija bila visoko kotirana, s tim da su tada imali 97,64 odsto šansi, a naš nacionalni tim je i ovoga puta ispred Mađara kojima se daje 95,68 odsto. Portugalci su sa 99,99 odsto na samom vrhu liste, slede Francuzi i Englezi, a iza Srbije koja je na četvrtom mestu "sede" Švajcarska, Škotska, Belgija, pomenuta Mađarska, Hrvatska i Češka.

Lajkujte našu stranicu na Facebook-u

Zanimljive su i projekcije kada su u pitanju šeširi za EP, gde se Srbiji statistički daju najveće šanse za drugi - 39,9. Kada je u pitanju prvi, dobijamo brojku od 30,4 odsto.

Srbija će u septembru dočekati Mađarsku i gostovati LItvaniji, potom slede mečevi sa Mađarima u Budimpešti i domaćinstvo Crnoj Gori u oktobru, dok nam Bugari, sasvim sigurno rasterećeno, dolaze na noge u poslednjem kolu.

(Telegraf.rs)