ŠTA JE SAD OVO? ZVEZDIN DUG JE 45 MILIONA EVRA!?

Podatak o dugovanjima FK Crvena zvezda koji je objavljen na sajtu Agencije za privredne registre (APR) razlikuje se od podataka koje je u javnost nedavno izneo Zvezdan Terzić.

Zvezdan Terzić nedavno je rekao da je trenutni dug Crvene zvezde 14 miliona evra, ali finansijski izveštaj na sajtu Agencije za privredne registre kaže drugačije.

Prema podacima iz APR, Crvena zveda ima dug koji iznosi 34.348.500 evra. Tačnije, dug je veći od 45 miliona evra, ali u izveštaj nije uračunat neraspoređeni dobitak od preko 11 miliona evra.

Uz izveštaj je dodato i upozorenje revizora Milovana Popovića:

"Ovakvo stanje ukazuje na postojanje materijalno značajnih neizvesnosti koje mogu da izazovu značajnu sumnju u sposobnost Kluba da nastavi sa poslovanjem po načelu stalnosti poslovanja pravnog lica. I pored navedenih činjenica, Klub je u poslednjih nekoliko godina, a naročito u 2016, 2017. i 2018. godini ostvario značajan prihod od UEFA za evropska klupska takmičenja, kao i od prodaje prava na registraciju igrača. Rukovodstvo smatra da će u narednom periodu Klub ostvariti pozitivan poslovni rezultat koji će biti rezultat planiranih sledećih akcija: nastavak ostvarenja značajnog prihodovanja od prodaje prava na registraciju igrača, otpis dela obaveza od strane poverioca, ostvarenje novih sponzorskih ugovora, diversifikacija izvora prihoda i slično. Mogućnosti poboljšanja finansijskog položaja Kluba su ograničene i gotovo u celosti zavise od gore navedenih planiranih akcija Kluba. Naše mišljenje ne sadrži rezervu po ovom pitanju", navedeno je u izveštaju.

Lajkujte našu stranicu na Facebook-u

sportklub.rs