Šta je bio dogovor u svlačionici i zbog čega nije ispoštovan?

Nezadovoljan je bio trener nakon meča..

Faktor sudija ćemo u ovom tekstu na kratko zaboraviti. Na našem portalu ste već mogli čitati o tome jer smo bili svedoci zločinu o kome se u drugim medijima nije pisalo ni izbliza kao kada je suprotna strana kukala da je oštećena (iako to nisu mogli dokazati) posle prvog derbija. Isključivo fudbalski gledano, Crvena zvezda je bila loša. U prvoj izjavi nakon utakmice, Vladan Milojević je prvenstveno naglasio da se igrači nisu držali dogovora iz svlačionice i da zamisli nisu sprovedene u delo na terenu. Odgovornost treba da podele i struka i igrači. Koliko god Vladan Milojević bežao od uloge favorita pre utakmice i tako iskusno skidao pritisak sa svoje ekipe, činjenica je da će očekivanja uvek biti ogromna dok god Crvena zvezda bude beležila rezultate kao ove i prethodne sezone. Zbog toga je nezamislivo da Crvena u dva navrata već propušta priliku da se postavi kao apsolutni šef u direktnom okršaju sa najvećim rivalom.

Realnost kaže da Crvena zvezda iz igre nije stvorila gotovo nijednu priliku, one retke su stvorene iz prekida ili individualnog poteza Marina i Jovančića, a čak je i gol došao kao trenutak inspiracije Pavkova. Nije Zvezda uspela da stvori nijedan zicer na utakmici, nijednu situaciju iz „koje se morao dati gol“. Već nakon uvodnih par minuta bilo je jasno da su igrači ponovo loše ušli u utakmicu. Više koncentracije je uloženo u koškanje i priču tokom sudijskih prekida nego u samu igru. Iako je posed bio na strani našeg tima, izostala je bilo kakva ideja i Partizanova agresivnost je anulirala bilo kakvu kreativnost u igri. Marko Marin je preuzimao odgovornost ali nije imao podršku ni u vidu bočnih igrača niti onih iza sebe. Krila Simić i Ben su se očajno kretali kroz čitavu utakmicu, krijući se od lopte. Bekovi Stojković i Gajić su gotovo stalno kasnili a čak i u situacijama kada su se uspevali ubaciti napred po pravilu su centrirali veoma loše. Nije viđen nijedan pas u prostor iza Partizanove odbrane, a niti su se igrači koji su trebali nudili niti su kreativni igrači poslali ijednu loptu. Partizan je još jednom bio dosta agresivniji, što je sasvim razumljivo ako je fudbalski kvalitet na strani naših igrača, ali se na terenu ipak moralo igrati sa dosta više samopouzdanja i vere u sopstvene mogućnosti jer su konfuzija i nemoć kod naših igrača bili vidljivi u dosta situacija na terenu.

Ako je po rečima šefa Milojevića plan u prvom poluvremenu propao, da li je pripremljena rezervna varijanta? Ili je plan B bio da se apsolutno preskače vezni red i da idu isključivo duge lopte ka dvojici napadača? Milan Pavkov je još jednom pokazao od čega je satkan i ponovo je pokazao stav na koji bi se trebali ugledati baš svi njegovi saigrači, ali u trenutku kada je ušao na teren ta izmena je veoma loše odrađena i pokazala je znake panike i kod Milojević. Kao rešenje na visok presing Partizana je odlučio da se odrekne skoro bilo kakvog prenosa lopte, iako je Crvena zvezda protiv ekipa Ludogreca i Austrije iz Beča pokazala da presing protivnika može rešiti i bez visokih lopti. Mirko Ivanić je u tom trenutku bio apsolutno logična izmena jer bi ekipi na nešto duži period verovatno više koristi donelo da je dobila još jednog kreativnog igrača koji bi možda uz Marina preuzeo odgovornost u zadnjoj trećini igrališta.

Kada se baci pogled na klupu, može se reći i da je Milojević dosta neshvatljivo na klupu stavio Dejana Joveljića i Lorenca Ebesilija. Joveljić nije dobijao poverenje ni na rezultatski rešenim utakmicama kao onom sa Vojvodinom, a Ebesilija se odricao na gotovo svim bitnijim utakmicama. Bilo je jasno da oni skoro ni u jednom scenariju neće kročiti na teren što se i pokazalo i u praksi jer je Crvena zvezda ganjala rezultat. Odrekao se svih krila na raspolaganju u igračkom kadru, iako je bilo za očekivati da će Miletić veoma lako uštopovati Simića dok bi Jirka sa druge strane mogao parirati brzinskim i ostalim fizičkim sposobnostima.

Lajkujte našu stranicu na Facebook-u

Dalje analize na stadionu Rajko Mitić će se voditi u narednim danima, uslediće ih uskoro još pred novi okršaj sa večitim rivalom a još jedan izostanak pobede bi svakako bio veliki neuspeh. Moraće i Vladan Milojević i sami igrači još jednom da nauče na sopstvenim greškama i da shvate da kao što i sami kažu „derbi nije utakmica kao druge“, i da se ona priprema i pobeđuje na drugačiji način nego ona protiv slavnog Liverpula.

redstarbelgrade

Molimo vas da donacijom podržite rad portala CrvenaZvezdaInfo

Pročitajte: