Srpski fudbal davno nije imao ovakog majstora fudbala – Zvezdaši oduševljeni (VIDEO)

Takvog majstora, odavno nismo videli na srpskim fudbalskim terenima. Nekada smo svakog vikenda uživali u čarolijama jednog… Hajde da ih ne nabrajamo. Uvrediće se neko.

I, evo nam fudbalskog umetnika, u liku i delu Marka Marina. Srbin, odrastao i fudbalski vaspitan u Nemačkoj, u srpski fudbal doneo je germansku upornost, ali i balkansku dušu. Prvo je pokazao onim golom u Parizu za ublažavanje Zvezdine katastrofe. Drugo je fudbalskoj Srbiji podario ove subote popodne.

Jer, dodavanja kojima je spajao sa golom, najpre Veljka Simića, pa Milana Pavkova, graniče se sa virtuoznošću. Tu dolazimo i do večnog pitanja: Šta vidi majstor fudbala?

Odgovor se nudi sam. Vidi ono što drugi nisu u stanju da vide, oseti kada je čas za pas, za dribling, za udarac. Ili, kada treba da pogleda na jednu stranu, a loptu doda na drugu, kao što je Zvezdin plejmejker učinio par sekundi pre gola Pavkova.

I, da, Marko Marin je plejmejker. Rođeni. To je i Vladanu Milojeviću brzo postalo jasno. Vladajućem šampkionu je jesenas svanulo baš kada je nemački Srbin pomeren na prirodnu poziciju.

Lajkujte našu stranicu na Facebook-u

Tamo, gde može da vidi ono što drugi ne mogu. Jer, ima bogomdani fudbalski dar.

Takav igrač je godinama nedostajao ovdašnjem loptanju. Marko Marin je jednostavno – umetnik.

Navijačke boje ovde nisu važne. Hajde da uživamo u lepoti fudbala.

maxsport

https://www.youtube.com/watch?v=alYrLDIsrR4