Srbiju očekuju velike reforme u ligaškom fudbalu, “večiti” će ispaštati

Kako će ovo uticati na ekipe koje se takmiče kao filijale gorepomenuta dva kluba

Fudbalski savez Srbije usvojio je nova pravila, koja će baš zaboleti i Zvezdu i Partizan. Na njih je putem Tvitera ukazao Predsednik Sindikata profesionalnih fudbalera Mirko Poledica uz malo podrugljiv komentar da je "FSS na ovaj način uništio Zvezdu i Partizan".

Naime, prema najnovijim propozicijama takmičenja, FSS će u narednoj sezoni dozvoliti svakoj ekipi da pozajmi "samo" osam fudbalera, te da isto toliko i ima pozajmljenih u svom klubu, čime je "odsekao" krila filijalama ove dve ekipe, ali i uskratio razvoja neke fudbalere.

Danas je FSS ugasio Crvenu zvezdu i Partizan i mnoge njihove igrače, doneta je odluka da od 1. jula mogu samo pozajmiti i primiti na pozajmicu osam igrača. Potpuno nepripremljeno za klubove, FSS ne zna da tumači FIFA pravilnike što je skandalozno - istakao je Poledica u svom tvitu, što, po svemu sudeći, i nije tako daleko od istine.

Međutim to nije sve, pošto u propozicijama FSS-a stoji i da će godinu dana kasnije taj broj ograničiti na sedam, a da će od 1. Jula 2024. godine klub moći da pozajmi šest fudbalera, od čega samo tri jednom klubu. Takođe, igrači će moći da budu pozajmljeni samo klubovima koji se takmiče u istom ili rangu ispod.

Lajkujte našu stranicu na Facebook-u

"Večiti" u ovom trenutku u svojim redovima imaju samo jednog igrača u timu koji je na pozajmici, odnosno nijednog, pošto je u Crvenoj zvezdi jedini Luis Dioni, dok Partizan nema nikog. Ali je mnogo veći problem zbog igrača koje su oni pozajmili, pošto Zvezda ima čak devetoricu, gde dobra većina igra za Grafičar u Prvoj ligi Srbije, dok Partizan ima tri igrača u drugim klubovima.

(Telegraf.rs)