Srbiju čeka PAKLEN put do MUNDOBASKETA, pogledajte kakav je raspored

Orlovi primorani da jure pobede

Košarkaška reprezentacija Srbije porazom od Belgije, 74:73, završila je prvi deo kvalifikacija za Svetsko prvenstvo u košarci, i tako, dodatno zakomplikovala put na završnicu prvenstva.

Naime, Srbija je posle prvog dela kvalifikacija u Grupi A na trećem mestu, iza prvoplasirane Letonije i drugoplasirane Belgije. U nastavku kvalifikacija formira se nova grupa sa Grupom B u kojoj su Grčka, Turska i Velika Britanija.

Ono što svakako Orlovima ne ide na ruku jeste samo jedna pobeda, protiv Letonije u Beogradu. To su jedini bodovi koje prenosimo u nastavak kvalifikacija.

Sam pogleda na novoformiranu grupu jasno pokazuje da je Srbija pretposlednja i da joj samo sve pobede garantuju odlazak na Mundobasket.

Lajkujte našu stranicu na Facebook-u

Grupa I:

1. Grčka (3-1)
2. Letonija (3-1)
3. Turska (2-2)
4. Belgija (2-2)
5. Srbija (1-3)
6. Velika Britanija (1-3)

U svakom slučaju, u zavisnosti od eventualnog poraza i ostalih mečeva kalkulacije bi skrojile najbolja tri tima.

Raspored mečeva

Ono što je svakako dobro, Srbija prvu utakmicu igra protiv Grčke na domaćem terenu, a posle toga gostuje Turskoj. Ova dva meča, kako je istakao selektor Pešić, možda su i najbitnija jer se igraju u avgustu, pred sam početak Evropskog prvenstva, aporitv glavnih favorita. Srbija bi trebalo da ih odigra u najjačem sastavu, a uvodne dve pobede bi svakako značile pred novembarske prozore u kojima će ekipe imati dosta problema sa dolaskom igrača iz NBA i Evrolige.

Tako novembarski prozor Srbija igra protiv Velike Britanije, koja bi trebalo da predstavlja najlakšeg rivala. Potom, sledi utakmica sa Turcima na domaćem terenu, što je svakako bolje nego gostovanje u ovom periodu.

Za sam kraj, poslednji FIBA prozor se  igra u februaru sledeće godine. Prvo, Grčka dočekuje Srbiju, a onda će u poslednjem meču treće runde kvalifikacija Srbija je domaćin Velikoj Britaniji.

(Telegraf.rs)