SRBIJA U TREĆEM ŠEŠIRU! Evo protiv koga sve možemo da budemo u grupi na SVETSKOM!

Do sada je poznato 11 učesnika Mundijala koji su obezbedili vizu za Katar, ali se projekcije prva dva šešira već sada naziru

Fudbalska reprezentacija Srbije napravila je veliki uspeh i plasirala se na Mundijal u Kataru posle pobede nad Portugalijom u Lisabonu od 2:1, nakon čega je zauzela prvo mesto u grupi A.

Kako se bliži kraj kvalifikacija, već su poznati i mnogi učesnici Mundijala.

Pored domaćina Katara i naše zemlje, vizu za Svetsko prvenstvo obezbedili su i Nemačka, Danska, Brazil, Francuska, Belgija, Hrvatska, Španija, Engleska i Švajcarska. Blizu da matematički obezbede vizu su i Argentinci.

Nova imena saznaćemo već večeras, kada će biti rešeno pitanje grupe G i da li će u Katar Holandija, Turska ili Norveška.

Lajkujte našu stranicu na Facebook-u

Prvi šešir je faktički već poznat i ostaje da se vidi samo da li će Italija kroz baraž uspeti da se plasira na Mundijal i zauzme mesto u prvom šeširu, ili će to mesto zauzeti Danska ili Portugalija (ako se takođe plasira kroz plej-of).

Sastav prvog šešira najverovatnije će izgledati ovako: Katar, Belgija, Brazil, Francuska, Engleska, Argentina, Italija, Španija.

Sastav drugog šešira prema trenutnom stanju izgleda ovako: Danska, Portugalija, Meksiko, SAD, Nemačka, Holandija, Švajcarska i Hrvatska.

U slučaju da Italija, Portugalija i Holandija ne obezbede Mundijal, šansu za drugi šešir redom čekaju Urugvaj, Kolumbija i Švedska.

Pošto još gotovo dve trećine ekipa treba da obezbedi vizu za Katar, trenutno je teško predvideti sastave trećeg i četvrtog šešira, jer tu može da dođe do ozbiljnih izmena.

Takođe je gotovo izvesno da će Srbija biti u trećem šeširu. Samo neko čudo može da se desi, pa da do Mundijala ne stignu Italija, Portugalija, Holandija, Švedska, Urugvaj i Kolumbija, a da naš tim u prjateljskim utakmicama blista i dodatno napreduje na FIFA rang listi. Šanse za ovo su gotovo minimalne, tako da se treba pomiriti s tim da će naš tim biti u trećem šeširu, pa može da očekuje dosta jaku grupu.

Međutim, kako izabranici Dragana Stojkovića Piksija igraju i sa kakvim stavom izlaze na teren, Orlovi nikoga ne treba da se plaše, pa otuda se možda i ispuni želja koju su iskazali tokom slavlja u svlačionici - "Dajte Brazil da se igramo".

Interesantno je da Srbija može da dobije sličnu grupu kao na prethodnom Mundijalu u Rusiji, kada je bila u grupi sa Brazilom i Švajcarskom. To bi bila i sjajna prilika za osvetu posle bolnog poraza i provokacija Granita Džake i Đerdana Šaćirija, koji su golovima obezbedili Švajcarskoj prolaz dalje.

Trenutno je još izvesno da će Iran i Južna Koreja biti na Mundijalu iz azijskih kvalifikacija, a najverovatnije i Saudijska Arabija, dok će se velika borba za direktno mesto voditi između Australije i Japana. U Južnoj Americi je Argentina gotovo i matematički osigurala plasman, a u dobroj poziciji je i Ekvador, dok se velika borba vodi između Kolumbije, Urugvaja, Čilea i Perua za preostala dva mesta.

Afričke kvalifikacije tek treba da uđu u završnu fazu, tako da je tu potpuno nepoznato ko će se plasirati, jer će 10 pobednika grupa igrati međusobno plej-of u dva meča i odrediti ko ide na Mundijal. Trenutno su plej-of obezbedili DR Kongo, Egipat, Gana, Mali, Maroko i Senegal, a nedostaju još četiri tima (Obala Slonovače ili Kamerun, Nigerija ili Zelenortska ostrva, Tunis ili Ekvatorijalna Gvineja, Alžir ili Burkina Faso).

(Telegraf.rs)