SRBIJA U TREĆEM ŠEŠIRU! Evo protiv koga sve možemo da budemo u grupi na SVETSKOM!

https://www.instagram.com/napa_apartments/

Do sada je poznato 11 učesnika Mundijala koji su obezbedili vizu za Katar, ali se projekcije prva dva šešira već sada naziru

Fudbalska reprezentacija Srbije napravila je veliki uspeh i plasirala se na Mundijal u Kataru posle pobede nad Portugalijom u Lisabonu od 2:1, nakon čega je zauzela prvo mesto u grupi A.

Kako se bliži kraj kvalifikacija, već su poznati i mnogi učesnici Mundijala.

Pored domaćina Katara i naše zemlje, vizu za Svetsko prvenstvo obezbedili su i Nemačka, Danska, Brazil, Francuska, Belgija, Hrvatska, Španija, Engleska i Švajcarska. Blizu da matematički obezbede vizu su i Argentinci.

Nova imena saznaćemo već večeras, kada će biti rešeno pitanje grupe G i da li će u Katar Holandija, Turska ili Norveška.

Prvi šešir je faktički već poznat i ostaje da se vidi samo da li će Italija kroz baraž uspeti da se plasira na Mundijal i zauzme mesto u prvom šeširu, ili će to mesto zauzeti Danska ili Portugalija (ako se takođe plasira kroz plej-of).

Sastav prvog šešira najverovatnije će izgledati ovako: Katar, Belgija, Brazil, Francuska, Engleska, Argentina, Italija, Španija.

Sastav drugog šešira prema trenutnom stanju izgleda ovako: Danska, Portugalija, Meksiko, SAD, Nemačka, Holandija, Švajcarska i Hrvatska.

U slučaju da Italija, Portugalija i Holandija ne obezbede Mundijal, šansu za drugi šešir redom čekaju Urugvaj, Kolumbija i Švedska.

Pošto još gotovo dve trećine ekipa treba da obezbedi vizu za Katar, trenutno je teško predvideti sastave trećeg i četvrtog šešira, jer tu može da dođe do ozbiljnih izmena.

Takođe je gotovo izvesno da će Srbija biti u trećem šeširu. Samo neko čudo može da se desi, pa da do Mundijala ne stignu Italija, Portugalija, Holandija, Švedska, Urugvaj i Kolumbija, a da naš tim u prjateljskim utakmicama blista i dodatno napreduje na FIFA rang listi. Šanse za ovo su gotovo minimalne, tako da se treba pomiriti s tim da će naš tim biti u trećem šeširu, pa može da očekuje dosta jaku grupu.

Međutim, kako izabranici Dragana Stojkovića Piksija igraju i sa kakvim stavom izlaze na teren, Orlovi nikoga ne treba da se plaše, pa otuda se možda i ispuni želja koju su iskazali tokom slavlja u svlačionici - "Dajte Brazil da se igramo".

Interesantno je da Srbija može da dobije sličnu grupu kao na prethodnom Mundijalu u Rusiji, kada je bila u grupi sa Brazilom i Švajcarskom. To bi bila i sjajna prilika za osvetu posle bolnog poraza i provokacija Granita Džake i Đerdana Šaćirija, koji su golovima obezbedili Švajcarskoj prolaz dalje.

Trenutno je još izvesno da će Iran i Južna Koreja biti na Mundijalu iz azijskih kvalifikacija, a najverovatnije i Saudijska Arabija, dok će se velika borba za direktno mesto voditi između Australije i Japana. U Južnoj Americi je Argentina gotovo i matematički osigurala plasman, a u dobroj poziciji je i Ekvador, dok se velika borba vodi između Kolumbije, Urugvaja, Čilea i Perua za preostala dva mesta.

Afričke kvalifikacije tek treba da uđu u završnu fazu, tako da je tu potpuno nepoznato ko će se plasirati, jer će 10 pobednika grupa igrati međusobno plej-of u dva meča i odrediti ko ide na Mundijal. Trenutno su plej-of obezbedili DR Kongo, Egipat, Gana, Mali, Maroko i Senegal, a nedostaju još četiri tima (Obala Slonovače ili Kamerun, Nigerija ili Zelenortska ostrva, Tunis ili Ekvatorijalna Gvineja, Alžir ili Burkina Faso).

(Telegraf.rs)