Srbija održala čas košarke Amerikancima – BRAVO MOMCI

Kakav duel u meču za prestiž!

Košarkaši Srbije i SAD odigrali su neočekivani meč u borbi za 5. mesto na Mundobasketu u Kini, a Orlovi su bili bolji (94:89) uz vrhunsku partiju Bogdanovića, strelca 28 poena uz šest asistencija i četiri skoka!

40. minut - Odbijen je poslednji napad posle bacanja Bogdanovića, sprečen je novi nalet, taman za penal završnicu u kojoj je overena pobeda.

39. minut - Ipak ima malo drame posle trojke Barnsa, mali rat vode igrači Sakramenta, sada je sedam razlike samo minut i 15 sekundi pre kraja!

38. minut - Odlična saradnja Bogdana i Jokića, pa novih 10 razlike kada je lider Srbije i Sakramenta poentirao za 91:81!

37. minut - Opasno je, opet su se Amerikanci približili na 6 razlike, reagovao je Đorđević tajm-autom.

36. minut - Lagana akcija za Jokića, Bogdan mu je asistirao i ostavio sve vreme sveta da položi za +10! Onda je i Barns pogodio...

35. minut - Držimo razliku, došao je i Bjelica do trojke, ne spušta se dvocifrena prednost. A onda, blokada Bjelice nad Vokerom, kontra i kucanje Micića!

34. minut - Ušli su Amerikanci u četvrti minut bez koša! Dobro smo se branili, velika je šteta što je Bobiju ispala lopta pri kucanju za +12.

33. minut - Delovalo je da gubimo loptu, Bobi je u poslednjem trenu dodao Lučiću za trojku i povratak na dvocifrenu razliku!

32. minut - Bobi Marjanović zadaje velike glavobolje odbrani Amerikanaca u reketu, odveo nas je na 75:68.

31. minut - Počeli smo 4/4 dobrom odbranom, pa efikasnom igrom na Bobija za +5!

28. minut - Držimo ipak i dalje distancu, Lučić je došao do nove trojke, i Bobi je poentirao, obojici je Bogdanović asistirao.

27. minut - Mini serija Amerikanaca, Voker je uzvratio sa distance za pet razlike, a potom je asistirao Mičelu za 61:59! Onda je viđena i razmena, Bogdan je dao trojku, a Midlton iz pada poentirao za 64:61.

26. minut - Opet smo na +10, Bogdan je ubacio 6. trojku iz 10. šuta!

25. minut - Falio je rafal Bogdana, evo trojke! Mali je problem što Lučić ima već tri faula samo, a potom je Jović elegantno prošetao kroz reket za +7.

24. minut - U pravo vreme, dalekometni šut Jokića! Ipak, malo je nagazio liniju i to se dugo analiziralo, pa nije trojka u pitanju.

23. minut - Katastrofalan šut Tarnera za tri, jedva da je pogodio ugao obruča, a potom je Bogdanović jeftino izgubio loptu. Njegov klupski saigrač Barns to kažnjava.

22. minut - Prve poene doneo je Jović u 3. deonici, a potom se Jokić poigrao sa dvojicom igrača pre asistencije za kucanje Milutinova!

20. minut - Poluvreme! Previše smo dozvolili posle lepe prednosti, neefikasnih 10 minuta su nas preskupo koštali! Bogdanović ima 14 poena, Midlton je lider Amerikanaca sa 10.

18. minut - Milutinov i Jokić su uspeli da održe razliku na granici dvocifrene, ali je sevnula odmah i trojka Tarnera!

17. minut - Trgao se Bjelica, uz šetnju po čeonoj liniji je zakucao, potom je Micić promašio trojku, a Ameri su u jurnjavi spustili na osam razlike.

16. minut - Vratili su se Amerikanci, vode sa 19:4 u drugoj deonici! Neophodno je buđenje, daleko je agresivnija sada odbrana tima Grega Popoviča.

15. minut - Imao je Jović još sjajan defanzivni momenat, dobru rampu je napravio u napadu Kembe Vokera, ali su Ameri uzvratili za 15 razlike.

14. minut - Trebalo nam je mnogo vremena da probijemo led u drugoj deonici, konačno je sevnula trojka Jovića!

13. minut - Puni Milutinov Amerikance ličnim greškama, sada je naterao Brauna da ga zaustavi. A onda, novi lagani naskok koš Mičela za 34:16, Đorđević uzima tajm-aut.

12. minut - Izgubljeni su Amerikanci, kao da su i dalje u meču sa Francuskom. Samo je mali bljesak imao Mičel, sve je pametno odradio i sačekao defanzivni skok čuvara da lagano poentira za smanjenje na 20 razlike.

Košarkaška reprezentacija Srbije, Košarkaška reprezentacija SAD

Foto: FIBA

11. minut - Druga deonca počela je trojkom Brauna, koji je bio potpuno neometan. To je Bogdan umeo da niveliše laganim prodorom u reket i polaganjem.

10. minut - Nova trojka, Micić je poentirao, a potom Amerikanci nisu uspeli da dođu do koša iz reketa, Marjanović je i bez skoka uspeo da spreči zicer. A onda, trojka Bjelice!

Osam trojki iz devet pokušaja smo ubacili, Bogdan je ubacio četiri, Micić dve, Jović jednu, kao i Bjelica!

8. minut - Srbija ima 6/7 za tri poena, Jović je novi strelac!

7. minut -Trojka Micića! Ređaju se polako i izmene, Marjanović i Bjelica su na parketu.

6. minut - Gruba igra Amera, napravili su ogromnu posekotinu na ruci! Odmah je usledio tretman, a Lučić je ubacio tri slobodna za 20:5!

5. minut - Četvrta trojka Bogdanovića, uspeo je da se prikrade iza bloka, iako je delovalo da napad ide u nepovrat! Jović je uspeo iz ugla da doda Milutinovu, koji je asistirao za asa Sakramenta.

NAkon toga, u duelu su Bogdanu napravili veliku posekotinu nadlaktice.

4. minut - Tajm-aut je prijao Amerikancima, Kemba Voker je ekspresno vratio jednu trojku.

3. minut - Haotični napadi na dve strane, pa nove trojke slobodnog Bogdanovića! Ima već 3/3 u dalekometnom šutu!

2. miut - Trojka Bogdanovića, uhvatio je lep zalet i nije bilo odbrane za ovaj šut.

1. minut - Prvi koš je bio lagani flouter Tarnera na asistenciju Vokera, uzvratio je Milutinov kucanjem!

UOČI MEČA:

13.02 - Starteri su nam Jović, Bogdanović, Lučić, Jokić i Milutinov, sa druge strane su Voker, Mičel, Haris, Tarner i Barns.

13.01 - Jedan hrvatski navijač došao je da bodri Srbiju - lepu prijateljsku priču možete pogledati ovde.

12.52 - Bogdanović je ćaskao sa Barnsom, saigračem iz Kingsa, a Sale Đorđević sa Kerom, trenerom Voriorsa.