SRBIJA JE U FINALU NAKON VELIKE DRAME! Devojke slavile protiv Belgije, Francuska ih čeka u finalu

Kakva drama u Valensiji

Najbolje srpske košarkašice plasirale su se u finale evropskog prvenstav u košraci posle dramatične pobede nad Belgijom 74:73. 

TOK MEČA

SRBIJA - BELGIJA

4/4

Lajkujte našu stranicu na Facebook-u

40. minut - SONJA!!!! Majstorija naše najbolje igračice, vodimo 69:65, manje od minut pre kraja! Kakav genijalni levi ulaz, sa toliko osećaja, rutine... Belginanke pogađaju oba penala, za 69:67. Nevena Jovanović je odgovorila sa penala, Liskens je uzvratila sa poludistance. Opet je plus dva razlika za nas. Nevena Jovanović će opet na linijiu slobodnih bacanja. Vode Srpkinje 72:69 na 6.8 sekundi pre kraja. Maše Belgijanke sa penala, polovična je bila Hana Mesdag. Jelena Bruks stavlja tačku!

38. minut - koliko važni poeni Ivon Anderson, vode naše devojke 67:63! Ne predaju se Belgijanke, pogađaju u narednom napadu...

35. minut - Trojka! Nevena Jovanović kad je bitno, vodimo 63:61, Ema Meseman vraća, pogađa dvojku za novi egal. Nazire se prava drama u Valensiji.

Foto: fiba.basketball

32. minut - Srčane srpske lavice su preuzele vođstvo, opet profitiramo od skoka u napadu, Sonja Vasić preuzima odgovornost. Koliko mirnu ruku i mirnu glavu ima naša najbolja igračica. Vode naše devojke 58:57.

3/4 - 54:55

28. minut - Belgijanke u stalnom vođstvu, napadački prednjači Džuli Alemand, daleko najefikasnija na utakmici sa 18 poena. Vode Belgijanke 53:50. Skokovi u napadu nas održavaju u igri, već sijaset akcija rešavamo drugim napadom posle osvojene lopte nakon promašaja. I opet taj skok u napadu, Sonja Vasić se najbolje snašla, pogodila u psoeldnjim sekundama treće deonice za tesnih 55:54 u korist Belgijanki.

25. minut - Dobar napadački ritam Srbije, Vasić, pa razigrana Anderson donose egal 41:41. odbranile su naše devojke nekoliko napada Belgijanke i odmah su rezultatski profitiral

22. minut - sjajan potez Ivon Anderson, finta sa zadrđkom, pa lagano polaganje, za 37:36, međutim Belgijanke su se razigrale napadački, stiže odgovor za novi beg rivalki - 41:36.

2/4 - 32:36

19. minut - Trojka Saše Čađo, ovo nam je trebalo posle praznog hoda, povratile smo vođstvo. Ali, ne možemo ništa da odbranimo u nastavku, Belgijanke serijom 4:0 idu na 36:32.

17. minut - Teška borba u Valensiji, egal je na snazi (29:29), dugo smo bez poena, no srećom ni Belgijanke nisu u seriji. Ali evo ih, povele su, prvi put na meču, 31:29. Maljkovićeva mora da zove tajm-aut.Košarka, ženska košarkaška reprezentacija Srbija - Belgija

Foto: fiba.basketball

12. minut - Lisekns je pokrenula veliki nalet Belgijanki, dve trojek su vezale opasne rivalke, prišle su na 26:24. Butulija je uzvartila, ipak to su jedini poeni naših devojaka u drugoj četvrtini.

1/4 - 23:17

10. minut - Vraćaju se Belgijanke! Dve trojke naših rivalki vraćaju ih u život, ipak i dalje vode Srpkinje (23:17) zahvaljujući vanserijskoj aprtiji Crvendakić koja je sakupila 13 poena.

8. minut - Kakav meč Aleksnadre Crvendakić, ne može da promaši koš - pogodila je i trojku, i to uz faul, naša najbolja igračica danas! Ubacila je i dodatno bacanje, za vođstvo 19:8. Crvendakić je ubacila već 13 poena.

7. minut - Nastavljaju naše devojke da "melju" rivalke, vode 15:6, imaju punu kontrolu meča od samog starta. Pogodila je i Tina Krajišnik, njeni prvi poeni večeras. Napravial je prekršaj u napadu u narednoj akciji.

3. minut - Crvendakić, kakav start za našeg krilnog centra - njenih sedam poena, za vođstvo od 9:2. Pogađa u narednoj akciji i Vasić, selektor Belgijanki zove prvi tajm-aut. Sve poene za naš tim dale su samo dve igračice.

2. minut - Sjajan početak naših devojaka, vode 7:2, Crvendakić je nastavial seriju koju je otvorial Sonja Vasić. Belgijanke u seriji promašaja. Pet poena za Crvendakić.

(Telegraf.rs)