Srbija ima veće šanse za EURO od Hrvatske! Evo koga možemo izvući u grupnoj fazi

Prema nekim projekcijama, Srbija bi tako na EP izbegla rivale kao što su Italija, Holandija, pa i sama Hrvatska

Ima fudbalska reprezentacija Srbije i dalje sve u svojim rukama kada je u pitanju plasman na Evropsko prvenstvo, samo dosta toga sada zavisi hoće li Orlovi u utorak pobediti Crnu Goru!

Ukoliko dobiju, protiv Bugarske će im biti potreban samo bod kako bi završili na EP u Nemačkoj. S druge strane, remi ili eventualan poraz značiće da će izabranicima Dragana Stojkovića Piksija biti potrebna i pomoć sa strane u vidi Litvanije ili Mađarske.

Ono što je ohrabrujuće jeste to da fudbalski analitičari i dalje veruju u Srbiju i Orlove 95 odsto vide na EP. Čak su i Hrvati ispod sa 86 odsto, s tim da Kockastima čak 40 odsto daju kroz plasman preko plej-ofa, a 60 odsto direktno.

I Srbija će u slučaju neuspeha dobiti priliku da kroz baraž Lige nacija ide na EURO, s tim da je taj scenario propraćen kroz minimalan postotak od devet odsto.

Lajkujte našu stranicu na Facebook-u

Orlovi su, takođe, viđeni u trećem šeširu na žrebu grupa za EP, što po trenutnim projekcijama znači da ne bi mogli da igraju sa Hrvatima, Italijom, Češkom... Mađari i Albanci će biti u drugom, Slovenija, Rumunija i Grčka potencijalno u četvrtom.

Projekcije za EP

(Telegraf.rs)