Srbija će imati direktnog predstavnika u plej-ofu LE samo pod ovim uslovom

To automatski znači i zagarantovana grupna faza Lige konferencija za osvajača Kupa

Odluka UEFA da suspenduju ruske klubove, odnosno da im zabrane da sledeće sezone igraju Ligu šampiona, Ligu Evrope i Ligu konferencija, donela je određene benefite i srpskom fudbalu kada su u pitanju naredne kvalifikacije.

Kao što smo već javili, šampion Srbije će se pomeriti u 3. kolo kvalifikacija za LŠ (potrebno je još samo da Viljareal ne osvoji to takmičenje), dok će najveći benefit dobiti osvajač Kupa koji će se takmičiti u Ligi Evrope.

Pritom, osvajač Kupa Srbije bi mogao da se nađe direktno u plej-ofu Lige Evrope, čime bi imao zagarantovanu grupnu fazu LK, za šta je potrebno da se ispune dva uslova: LE treba da osvoji pobednik ovogodišnjeg polufinala Lajpcig - Rendžers i da LK osvoji bilo ko sem Lestera.

O čemu se zapravo radi?

Lajkujte našu stranicu na Facebook-u

Ukoliko se dogode ova dva scenarija, pobednici Kupa Češke i Hrvatske će se prebaciti iz 3. kola kvalifikacija za LK u 3. kolo kvalifiaklcija za LE, što će automatski doneti pomenuta pomeranja u plej-of LE kada su u pitanju osvajači Kupa Kipra i Srbije.

Ono što vredi pomenuti jeste to da će, ako se ispuni samo jedan uslov, doći do pomeranja u kom će češki pobednik Kupa ući u 3. kolo kvalifikacija za LE i tako "pogurati" predstavnika sa Kipra u plej-of LE.

Polufinale Kupa Srbije igra se 11. maja i parovi su Partizan - Vojvodina i Crvena zvezda - Novi Pazar, a ono što vredi pomenuti jeste to da će drugoplasirani iz Superlige zauzteti mesto osvajača Kupa ukoliko šampion osvoji duplu krunu.

(Telegraf.rs)