SRAMOTA! “Ja mogu da igram, a Novak ne? Smešno, sramota!”

Tenis Sandgren ponovo stao u odbranu Novaka Đokovića

Novaku Đokoviću prema trenutnoj situaciji neće biti dozvoljeno da se bori za titulu na US openu, pošto je uslov za ulazak u SAD da primi vakcinu protiv korona virusa.

Naime, u Americi i dalje važe stroge mere za ulazak u zemlju i uslov da kao stranac stupite na tlo SAD jeste da budete vakcinisani protiv korona virusa.

Ono što je mnoge dodatno razbesnelo, jeste i odluka US opena da se neće boriti da igrači dobiju medicinsko izuzeće, pa tako ni za Novaka Đokovića.

Ova odluka razbesnela je američkog tenisera Tenisa Sandgrena, koji je istakao da je sramno da se Teniska federacija Amerike neće boriti da Novak dobije mogućnost da igra.

Lajkujte našu stranicu na Facebook-u

Prilično je sramno da se USTA neće boriti za Novaka da dobije izuzeće. Nije iznenađenje da vlada nije promenila svoju arhaičnu politiku. Ja mogu da igram, ali on ne može. Smešno - napisao je Sandgren.

Podsetimo, Sandgren je zastupao Novakove stavove oko vakcinacije i dok je bio u problemu u Australiji i bio je jedan od retkih koji je stao u njegovu odbranu kada je bio zatočen u Melburnu.

US open se ove godine održava od 29. avgusta do 11. septembra. Novak Đoković je prošle godine igrao finale, gde je poražen od Danila Medvedeva, pa brani 1.200 bodova.

Pre toga će Novak igrati na Vimbldonu, gde takođe brani titulu i gde je glavni favorit da dođe do svog 7. pehara i 21. Grend slem titule.

Telegraf.rs

Molimo vas da donacijom podržite rad portala CrvenaZvezdaInfo

Pročitajte: