Sprema se dugo očekivan transfer!

Postoje veliki izgledi da Dejan Stanković dobije dugo čekano pojačanje

„Igrač sa brojem 21 je top! Voleo bih da imam tog momka u timu. Taj momak radi mnogo dobrih stvari u veznom redu“.

Ovakve i poruke slične sadržine Dejan Stanković je slao upravi Crvene zvezde posle prošlogodišnjeg zlokobnog dvomeča protiv Šerifa iz Tiraspolja.

A taj momak sa brojem "21", reprezentativac Gane Edmund Ado, bio je jedan od najboljih igrača moldavskog šampiona protiv Crvene zvezde. Potom je impresionirao u sudarima sa zagrebačkim Dinamom, pa čak i Real Madridom na stadionu Santjago Bernabeu.

I od tada sportski sektor Crvene zvezde pokušava da vezni red ojača zadnjim veznim rođenim 2000. godine. Intenzivno su trajali pregovori na relaciji Beograd-Tiraspolj prethodne zime, čas je bilo toplo, čas hladno.

Lajkujte našu stranicu na Facebook-u

Zvezda je želela da ubije cenu, Šerif je insistirao na obeštećenju većem od dva miliona evra uz procente od dalje prodaje i velike bonuse. Na kraju je moldavski šampion želeo da proda Edmunda Ada u Midtjiland, ali je igrač odbacio ideju da se preseli u redove bivšeg rivala crveno-belih i izašao iz aviona za Dansku.

Međutim, deluje da su sada šanse Crvene zvezde znatno veće. Svima na Marakani je u glavi duel protiv Pjunika, potom i dvomeč, izvesno je, sa Makabijem iz Haife. Ali vesti iz Jerevena ukazuju da u Ljutice Bogdana vlada optimizam kada je reč o angažovanju Edmunda Ada. Reprezentativac Gane je jedna od tema Zvezdine ekspedicije u Jeremeniji, pošto bi potencijlna realizacija trebalo da usledi po povratku u Beogradu.

Kako se može čuti Edmund Ado i dalje ima želju da dođe u Crvenu zvezdu, a čini se da su ljudi iz Šerifa „legli na rudu“. Odnosno da su pristali da sa Crvenom zvezdom uđu u pregovore. Prema sazanjima Mozzart Sporta predstavnik moldavskog prvaka trebalo bi uskoro da doputuje u Beograd kako bi finiširao dogovor sa Crvenom zvezdom.

Jasno je da crveno-beli žele da spuste obeštećenje. Posle odluke da odbije transfer u Midtjiland Edmund Ado je skrajnut u redovima Šerifa. Proletos je odigrao tek nekoliko mečeva, ovog leta se nije pojavio na pripremama. Ostao je u Gani zbog bezbedonosnih razloga, jer se pucalo u blizini Tiraspolja.

Ado je vezan ugovorom sa Šerifom do leta naredne godine. Moldavci imaju poslednju priliku da ga prodaju i zarade ozbiljne novce.

To će biti adut Crvene zvezde u predstojećim pregovorima. Ali Moldavci znaju da je mladi Afrikanac u Ljutice Bogdana označen kao top pojačanje, neko ko će dodatno ubrzati i osnažiti vezu. Biće to klasična igra živaca, ali deluje da se dugo čekani transfer krčka. I da će Dejan Stanković dočekati žečjenog igrača, koji bi trebalo da dodatno podmladi vezni red Crvene zvezde.

Mozzartsport