Sportski direktor Zvezde otkrio ko ostaje a ko napušta Crvenu zvezdu…

Milan Dozet obelodanio određene informacije oko prelaznog roka

Sportski direktor Crvene zvezde, Milan Dozet, dao je intervju za Sport klub u kojem je pričao i o listi potencijalnih pojačanja, ali i o statusu aktuelnih igrača, što onih kojima su istekli ugovori, što o onima koji su pod ugovornom obavezom sa crveno-belima.

Dozet ističe da na stoju ima listu slobodnih potencijalnih pojačanja, a da na njoj nema imena koji se medijski ističu i istakao je da će fokus na pojačanjima za narednu sezonu biti domaći košarkaši, kao i oni koji su nekada bili u Zvezdi.

Već duže na mom stolu stoji lista slobodnih potencijalnih pojačanja, ali na njoj nema nijednog imena koji se medijski apostrofira. Čekamo povratak Duška Ivanovića sa kraćeg odmora, da sve pretresemo. Mogu samo da kažem da su nam u fokusu domaći košarkaši i nekadašnji članovi Zvezde, da bi u sezoni 2023/24 bili još bolji - rekao je Dozet, koji se osvrnuo i na situaciju sa Kampacom i Vildozom.

- Ne bih pričao o njihovim ugovornim klauzama eventualnog izlaska, pošto imaju još godinu obaveza sa Zvezdom. Kao ni o statusu Bentila, Martina i Holanda, kojima su istekli ugovori. Naša je ideja da zadržimo što više domaćih igrača, sa takvima smo i osvajali pehare prethodnih sezona.

Lajkujte našu stranicu na Facebook-u

Dotakao se Dozet i Dobrića, Mitrovića, Lazića, Nedovića, Ilića, Raduljice, Kuzmića, Topića..

- Nedović i Ilić, jedni su od retkih koji imaju važeće ugovore. Dobriću, Mitroviću i Laziću su odavno ponuđeni produžeci saradnje. Nadam se da će kapiten da nastavi rolu Markovića. Branko je momak koji drži svlačionicu, radi mnogo toga za Zvezdu što se toliko ne vidi. Kao i da je mnogo više od odbrambenog igrača, sa najviše poena iz ’pik en rola’. O statusu Raduljice i Kuzmića odlučuje trener Ivanović, čekamo da čujemo njegovu ideju. Centara nema mnogo na tržištu. Takođe, potpisaćemo ugovor sa našim detetom, velikim talentom, Nikolom Topićem. Potpisujemo ga ne da bi sedeo na klupi, a u avgustu puni 18 godina, već za ozbiljnu minutažu u rotaciji. Zvezda će mu pružiti šansu za klupsku i reprezentativnu budućnost - zaključio je Dozet u razgovoru za Sport klub.

(Telegraf.rs)