SPEKTAKULARNO POJAČANJE!!! Zvezda mu nudi najveću platu u istoriji srpskog fudbala

Nije novac nebitan, ali je prevagnula želja da se ispuni san

Crvena zvezda i Aleksandar Dragović su u poodmakloj fazi dugačkih pregovora i ne bi trebalo da bude iznenađenje ako saradnja uskoro bude ozvaničena.

A kako prenosi Srpski telegraf, Austrijanac srpskog porekla bi trebalo da dobije najveću platu u istoriji srpskog fudbala!

Prema saznanjima ovog lista, 29-godišnji štoper bi trebalo da potpiše trogodišnji ugovor prema kome bi godišnje zarađivao između 1.250.000 i 1.400.000 evra godišnje!

To je više od dosadašnjeg rekordera Marka Marina, koji je godišnje primao 1.200.000 evra.

Lajkujte našu stranicu na Facebook-u

Što se tiče ostalih, na listi sledi Ričmond Boaći, koji je po povratku iz Kine imao primanja od okruglo milion evra. Za njim sledi Zoran "Bambi" Tošić, koji je po povratku u Partizan ugovorio platu od 900.000 evra.

Dragović će inače biti i najplaćeniji u regionu, i to ubedljivo, jer će imati bar 400.000 evra veću platu od najplaćenijeg igrača Dinama. Pre godinu dana oktriveno je da najveće plate kod "modrih" imaju kapiten Arijen Ademi, kao i Izet Hajrović, koji su imali plate od 850.000 evra.

Zanimljivo je i da će Dragović imati skoro duplo veću platu od trenutno najplaćenijeg igrača Zvezde, El Fardu Bena, koji trenutno prima 650.000 na godišnjem nivou. Odmah iza njega je kapiten Milan Borjan, koji godišnje zarađuje, sa svim bonusima, oko 600.000 evra.

Iako je ovo ogroman novac za Srbiju, Dragović ustvari dolazi za mnogo manju platu, a sve da bi ispunio san i igrao u Zvezdi. Štoper u Bajeru iz Leverkuzena ima platu od bar tri miliona evra.

(Mondo/Srpski telegraf)