SPEKTAKULARNA VEST: Ovako će izgledati nova “Marakana” kao i “Karađorđe”

Ne samo što će se graditi Nacionalni stadion u Surčinu, već bi narednih godina i mnogi drugi stadioni širom Srbije trebalo da budu makar ''umiveni'' i obnovljeni, a utisak je da za sada novosadska Vojvodina planira najveći poduhvat - rušenje starog i izgradnja potpuno novog stadiona ''Karađorđe''.


To je danas bila jedna od tema na konferenciji za medije novog rukovodstva novosadskog superligaša, a kako bi novi stadion mogao da izgleda, objasnio je Dušan Bajatović, generalni direktor kluba.


"Uz podršku Republike Srbije, na istom mestu na kojem se nalazi sadašnji, biće izgrađen novi stadion 'Karađorđe' i to je investicija koja će koštati 25 miliona evra. Vlasnik stadiona biće Grad Novi Sad, koji će ga dobiti na poklon od JP 'Srbijagas', s obzirom na to da će ovo preduzeće, kao generalni sponzor FK Vojvodina, biti glavni finansijer tog projekta.


Kapacitet će biti 16.800 mesta i ispunjavaće sve najviše svetske standarde.To će biti pravi stadion bez atletske staze, biće pomeren 20 metara pored Promenade, biće garaže, parking mesta, krugovi bezbednosti, moći će da doće bilo koji engleski, francuski ili nemački klub.
Tenderi će početi već krajem septembra, oktobra, to će država Srbija voditi, grad će kontrolisati, a kad to bude izgrađeno - nadam se da će biti predato na upravljanje FK Vojvodina, uz dužno poštovanje Proleteru i Kabelu",
 istakao je Bajatović.


Istog dana i Crvena zvezda je predstavila idejna rešenja rekonstruisanog stadiona ''Rajko Mitić'' koja su pobedila na nedavnom konkursu koji je klub iz Ljutice Bogdana objavio.

Lajkujte našu stranicu na Facebook-u


U Zvezdinom medija centru danas su autori nagrađenih radova prezentovali svoje projekte.


Tri najbolje ideje za potpuno novi, unapređen izgled stadiona, kao i jedna koja uključuje solarne panele, predstavljeni su u novoj epizodi Zvezda TV-a, koju možete da pogledate u prilogu sa Zvezdinog YouTube kanala.

sportske.net