ŠOKANTNO SAZNANJE! Đoković neće moći učestvovati NI NA JEDNOM GREND SLEMU!?

Australija se obrukala i propustila priliku da na civilizovan način, onako kako bi u svakoj drugoj državi uradili, saopšti Đokoviću da ne postoji šansa da uđe u državu.

Iz Francuske je ovog ponedeljka stigla zabrinjavajuća informacija, a sudeći prema rečima ministarke sporta Roksane Maračineanu, svi učesnici Rolan Garosa moraće da ispune jedan zahtev koji se od njih traži, a to je vakcinacija.

Dakle, kako trenutno stoje stvari, Novak Đoković neće igrati ni na drugom po redu grend slemu u sezoni, a šta se dešava sa druga dva najveća turnira?

Možemo da pričamo jedino o tome kako iz ovog ugla izgleda pogled na nastavak sezone i Novakov "juriš" na rekordni 21. grend slem trofej u karijeri koji bi napravio razliku između njega, Rodžera Federera i Rafaela Nadala.

VIMBLDON:

Lajkujte našu stranicu na Facebook-u

Treći grend slem u sezoni trebalo bi da počne 27. juna, tačno 22 dana nakon finala Rolan Garosa, a da li će Novak moći da igra u Londonu?

Hoće, moći će! Ali, to ne znači i da će igrati.

U ovom trenutku Vimbldon nema pravilo koje od tenisera i teniserki traži vakcinu, što znači da će sve zavisiti od pravila Velike Britanije.

U ovom trenutku, za ulazak u Englesku za nevakcinisane osobe obavezan je desetodnevni karantin.

U tom slučaju, Đoković i njegov tim morali bi da se potrude da nađu odgovarajući smeštaj u kojima bi Novak mogao da trenira tokom tih 10 dana.

Uz karantin, obavezan je PCR test dva dana pre polaska, kao i dva dana, ali i osam dana posle dolaska.

US OPEN:

Ovde je situacija komplikovanija u odnosu na Vimbldon. Tačnije, situacija izgleda identično kao u Australiji.

O tome je pisao i "Vašington post" koji je naveo da bi Novakov status mogao da predstavlja problem.

Posetioci Sjedinjenih Američkih Država moraju da budu vakcinisani.

Postoje i medicinska izuzeća, ali pitanje je da li bi Đoković bio spreman da se ponovo upušta u čitav proces sa iskustvom kroz koje je prošao u Australiji.

Dakle, puno je vremena da se pravila i mere promene, ali gledano iz ovog trenutka, deluje da šansa da Đoković zaigra na grend slemu ove sezone i nisu preterano velike.

Kurir sport