ŠOKANTNA ODLUKA UEFE! Zvezda može ispasti iz kvalifikacija a da ni ne odigra utakmicu

Trenutno se sve još samo razmatra, pregovara i traže se najbolja rešenja

UEFA razmatra uvođenje strogih pravila po kojima bi utakmicu koju je odigrao jedan igrač koji je pozitivan na koronavirus, njegova ekipa bi izgubila utakmicu službenim rezultatom 3:0

Pandemija virusa korona napravila je mnogo problema. Mnogo toga će zavisiti i od daljeg razvoja virusa, ali kako je početak kvalifikacionih utakmica za UEFA takmičenja veoma blizu, gotovo da ne postoje šanse da će korona pokazati ozbiljnije znake slabljenja.

Kako prenosi hrvatski "Jutarnji list“ od izvora bliskih tamnošnjem fudbalskom savezu, UEFA ozbiljno razmatra oštru meru, koja bi, ukoliko bude usvojena, mnogim klubovima, pa i srpskim, mogla da predstavlja veliki teret na putu do grupne faze jednog od takmičenja.

foto: Profimedia

Ovo najviše pogađa učesnike kvalifikacija Lige šampiona i Lige Evrope jer će se igrati svega jedna utakmica, a ne dve kako je to do sada bio slučaj.

Trenutno se sve još samo razmatra, pregovara i traže se najbolja rešenja, koja će zaštiti sve učesnike takmičenja, ali nema dileme da će klubovi morati da pojačaju mere opreza kada krene nova fudbalska sezona.

Upravo onako kako to srpski klubovi nisu uradili otkako je sve ponovo počelo...

Espreso