Šokantna izjava hrvatskog trenera: “Vreme je da Zvezda i Partizan napuste ABA ligu, nije im mesto tu”

Da li se slažete sa legedarnim hrvatskim košarkašem

Prethodnih dana se dosta polemike vodi oko potencijalnog dolaska Fakunda Kampaca u Crvenu zvezdu. Argentinac je tokom večeri stigao u Beograd, čime bi vrlo uskoro trebalo i da se kompletira jedan od najvećih transfera u istoriji srpske, ali i regionalne košarke.

Transfer Kampaca, koji je prema navodima potpisao ugovor na 1,8 miliona evra, te je tako postao i najskuplji igrač koji je ikad kročio na parkete u Srbiji, ali i ABA ligi, poprilično je uzburkao javnost.

Jedan od onih koji nisu mogli da ćute bio je i Aleksandar Petrović, legendarni hrvatski košarkaš i čovek koji trenutno poseduje nekoliko funkcija u Košarkaškom savezu Hrvatske. On je putem Tvitera istakao da je vreme da Zvezda i Partizan napuste ABA ligu zbog svojih budžeta.

- Mislim da je vreme da Zvezda i Partizan napuste ABA ligu, jer sa ovim budžetima koji su u najmanju ruku nespojivi sa ovim prostorima logično je da budu stalni učesnici Evrolige, a da se ABA liga okrene onome što je u startu i bila, razvoja liga za mlade igrače - napisao je Petrović.

Lajkujte našu stranicu na Facebook-u

(Telegraf.rs)