ŠOKANTAN PODATAK! Zvezda preskočila italijanskog GIGANTA i zauzela istorijsko mesto na rang listi

Crno-beli, s druge strane, zauzimaju 61. poziciju na istoj

Remijem protiv Midtjilanda u četvrtak veče (1:1), Crvena zvezda se popela na istorijsko meso na UEFA rang listi i sada zauzima 39. poziciju!

Zvezda je pre ovog evropskog kola imala 35.000 bodova, koliko i Jang Bojs i Milan, da bi pomenutim remijem dobila još 1.000 bodova i sada se osamila na toj najboljoj poziciji kluba u novijoj istoriji, odnosno otkako se računa na ovakav način.

Što se tiče nacionalne UEFA rang liste, Srbija je ostala na 12. mestu - ali je situacija "čupava" posle poraza Partizana od Genta. Škostka i Ukrajina su odmakle zbog boljih rezultata njihovih timova, dok su Belgija i Švajcarska odmah iza i opasno prete.

Naša zemlja se, inače, bori za to 11. mesto koje od sezone 2023/24 donosio direktno mesto u LŠ i još jedno u kvalifikacijama, dok sadašnja 12. i 13. pozicija znače da će prva dva tima igrati u kvalifikacijama.

Lajkujte našu stranicu na Facebook-u

Dodaćemo i tod a Partizan an UEFA rang listi zauzima 61. poziciju zajedno sa Šerifom, Ispred je Galatasaraj, iza su Fejenord, Karabag, Sosijedad, Menhengladbah...

(Telegraf.rs)