ŠOKANTAN PODATAK! Evo koliko je penala svirano za, a koliko protiv Zvezde i Partizana u Srbiji!

Doduše, postoji i logično objašnjenje, jer večiti uglavnom dominiraju i žestoko napadaju rivale

Crvena zvezda i Partizan su ove sezone toliko dominantni u Superligi, da to najbolje pokazuje tabela sa brojem osvojenih bodova, kao i razlikom u odnosu na prve pratioce.

Neverovatno deluje podatak da su svi ostali klubovi protiv večitih ove sezone osvojili svega osam bodova. Protiv Zvezde je Radnik iz Surdulice osvojio četiri, a Vojvodina jedan, dok su Partizanu po bod uzeli Napredak, Čukarički i Proleter.

Ovakva dominacija iskazuje se i kroz drugu statistiku, a to je kroz penale koji su svirani za i protiv večitih. Tako je ove sezone protiv Zvezde sviran jedan pena, a protiv Partizana nijedan! Obe ekipe su dobile po pet penala.

Ovo možda deluje kao podatak za nevericu, ali ima logike, jer su i Zvezda i Partizan toliko dominantni da uglavnom konstantno napadaju, dok se protivnici grčevito brane, pa i to sigurno oslikava razliku u dosuđenim i nedosuđenim penalima.

Lajkujte našu stranicu na Facebook-u

Protiv Zvezde je sviran penal na gostovanju Proleteru u Novom Sadu, ali ga je Nikola Ninković promašio.

Kada su u pitanju penali protiv večitih, Zvezda je dobila penale protiv Novog Pazara (pogodio Dioni), protiv Metalca (pogodio Kanga), protiv Kolubare (promašio Kanga) i dva protiv Radnika iz Surdulice (Katai jedan dao, jedan promašio).

Što se tiče Partizanovih penala, pogođena su četiri, a promašen jedan. Promašio ga je Rikardo Gomeš protiv Proletera, a taj promašaj je crno-bele koštao dva boda, jer je meč završen 0:0.

Rikardo je jednom bio precizan, protiv Napretka, iako je i tu bilo problema pošto je iz prvog pokušaja promašio, ali je penal ponovljen zbog kretnje golmana Napretka. Natho je realizovao dva (protiv Metalca i Spartaka), a jedan penal je pretvorio u gol i Nemanja Jović (protiv Novog Pazara).

Telegraf.rs