ŠOK: Zvezda odbila 9.000.000 EVRA! Stižu pare od sponzora (FOTO)

Ovih dana se očekuju još dva velika pojačanja u Crvenoj zvezdi, koja bi trebalo da budu realizovana do okončanja priprema ekipe u turskom Beleku, a već znate da su u pitanju ofanzivni vezista Mirko Ivanić i desni bek Milan Gajić.


Ali, uporedo sa pregovorima oko njihog dolaska, na Zvezdinu adresu stigle su i dve veoma primamljive ponude za Marka Marina i El Fardua Bena.
Uprava kluba iz Ljutice Bogdana ih je odbila, a iznosile su ukupno devet miliona evra (5+4)!


''Imali smo ponude od pet miliona evra za Marina i četiri miliona za Bena. Nismo ni određivali njihovu cenu, jer oni nisu na prodaju. Ipak, nismo mi jedini koji odlučujemo.


Postoji tržište koje može da poremeti naše planove i želje u slučaju da Marin dobije ponudu koja se ne odbija.
Nije stvar da li će Zvezda dobiti tri, četiri ili pet miliona evra, prosto ne možete imati nezadovoljnog igrača. Mi želimo da ostanu. Pričali smo sa njima, jer nam je najvažnije da im glave budu mirne i da budu fokusirani na obaveze u klubu'',
 istakao je Terzić, a prenose ''Novosti''.

Lajkujte našu stranicu na Facebook-u

Podsetimo, Zvezda je ove zime već ostvarila značajnu zaradu od transfera nekolicine prvotimaca (Krstičić 500.000, Milić 150.000, Degenek 3.6 miliona, Srnić 300.000 evra...), a prodajom Marina i Bena bi ta zarada postala impresivna, a sve posle istorijske zarade u Ligi šampiona tokom leta i jeseni.
Ipak, Terzić podseća da su i godišnji troškovi kluba veliki, a da prihodi od sponzora podmiruju samo jedan deo tih troškova.


''Sem 'Telekoma' i 'Gasproma' (pet miliona), mi na ta tri izvora ne možemo da računamo u velikoj meri. Nama je potrebno dva miliona evra mesečno za život, godišnje 25, a mi imamo pet miliona od sponzora, a čak 20 miliona moramo da nađemo iz drugih izvora.


Četvrti i peti izvor su bonusi od UEFA i transferi igrača. Prošle godine zaradili smo 22 miliona samo od LŠ i 26 od transfera'',
 podseća Terzić.


Milionska dugovanja su godinama opterećivala funkcionisanje kluba, ali to sada već polako postaje prošlost.


''Zvezdin dug je 12 miliona evra i držimo ga pod kontrolom. Imamo mnogo veću vrednost u igračima nego što iznosi dug. Najteže vreme je prošlo, sada je sve to lakše.
Kad se setim tog vremena iza nas, padne mi mrak na oči i ne verujem da bih imao snage da ponovom prolazim kroz celi taj put.
To što sam zatekao 2014, nije bio problem dug od čak 54 miliona evra, već što ne znaš odakle da kreneš. Nemaš igrače, tim, svi otišli. Siguran sam da se tako nešto više nikada neće ponoviti'',
zaključio je Terzić.

sportske.net