ŠOK ZA PARTIZAN I BUDUĆNOST: Loše vesti stižu u Beograd i Podgoricu!

Košarkaški klub Partizan i podgorička Budućnost figurirali su kao najozbiljniji kandidati za mesto u Evroligi naredne sezone, ali čini se da od toga neće biti ništa.

Jedna od tradicija svakog završnog turnira jeste doručak koji Đordi Bertomeu organizuje sa novinarima tokom trajanja završnog turnira Evrolige. Ni Fajnal for u Vitoriji nije izuzetak, a jedna od tema bila je i mogućnost da Jadranska liga dobije još jedno mesto.

Sudeći po rečima prvog čoveka elitnog evropskog takmičenja, od toga u skorijoj budućnosti nema ništa:

– Iskreno, mslim da ABA liga neće dobiti još jedno mesto. Teško je pronaći klub koji ima stabilnu strukturu i potencijal za rast i razvoj, s obzirom na to da su klubovi skloni usponima i padovima. Trenutno ne postoji namera da Jadranska liga dobije drugo mesto, rekao je Bertomeu.

FOTO: STARSPORT

Lajkujte našu stranicu na Facebook-u

Podsećamo, Partizan je želeo da se u Evroligu vrati na osnovu bogate istorije u ovom takmičenju, dok su Podgoričani se, nakon što je Crvena zvezda blago rečeno dominantno stigla do šampionskog prstena i bure po okončanju finalne serije, uzdali u proteklu sezonu i pobede u “Morači” nad Real Madridom, Barselonom i CSKA kao “karte” za ozbiljno razmatranje Evrolige prošlosezonskog šampiona ABA lige kao tima dostojnog specijalne pozivnice.

Ipak, sve je izvesnije da će u sezoni kada će se za naslov najboljeg na “starom kontinentu” boriti 20 ekipa jedini predstavnik ABA lige biti Crvena zvezda.

hotsport