ŠOK VESTI IZ UEFE! Zvezda neće moći igrati EVROPU ukoliko se ne ispuni OVAJ USLOV!

Generalni direktor crno-belih Miloš Vazura bio je na "onlajn" sastanku UEFA gde su čelnicima klubova date smernice da ubuduće PCR testovi neće biti dovoljni za igranje evropskih utakmica

Predstojeći meč sa Spartom iz Praga, u Ligi konferencija, biće poslednji u kome će nevakcinisani fudbaleri moći da dobiju medicinsko izuzeće i učestvuju u takmičenju pod okriljem UEFA, predočeno je čelnicima Partizana, ali i svim drugim klubovima na "onlajn" sastanku sa krovnom organizacijom evropskog fudbala.

Pomenutu odluku je potom i igračima crno-belih preneo generalni direktor Miloš Vazura, predočivši im da posle gostovanja u Pragu oni koji nisu vakcinisani neće moći da dobiju izuzeće i učestvuju u takmičarskom meču pod okriljem UEFA sa PCR testom. već isključivo sa nekom od vakcina.

- Dobili smo smernice od UEFA na "onlajn" sastanku da će PCR testovi, odnosno medicisko izuzeće, važiti još samo u prvom dvomeču druge faze takmičenja u Ligi konferencija i da posle toga oni koji ne budu vakcinisani neće moći da igraju utakmice u njihovim takmičenjima. Igrači Partizana su već upoznati sa tom odlukom, jasno im je preneto kakve su sugestije. Verujem i da to neće biti problem, jer mi u timu već imamo veliki broj vakcinisanih fudbalera, ima i momaka koji su u skorije vreme preležali virus i nameravaju da to učine - kaže Miloš Vazura za Telegraf.

Takođe, kako se može čuti, u zavisnosti od zemalja u kojima se u budućnosti bude igralo, odnosno priznavanja ili, pak, nepriznavanja određeih vakcina (neke nisu ni aplicirale za Evropu, neke nisu ni priznate u zapadnim zemljama) zavisiće i potezi i rad klupske administracije.

Lajkujte našu stranicu na Facebook-u

Jer, primera radi, ukoliko neka evropska zemlja ne priznaje određenu vakcinu, a fudbaler je baš njom vakcinisan, klub će biti u obavezi da sastavlja i šalje posebnu dokumentaciju, kako bi mu se omogućilo učestvovaje u sportskom događaju...

To je samo jedna od stavki koje su sugerisane, a koje će dodatno u Humskoj sigurno do detalja ponovo biti prenete svim igračima, članovima stručnog štaba, kao i svim operativcima u službi prvog tima.

(Telegraf.rs)