ŠOK! Superliga IPAK NEĆE biti skraćena na 14 klubova?

Srpska kuća fudbala će 6. jula poništiti prethodnu odluku o skraćenju

Fudbalski savez Srbije promeniće naredne nedelje prvobitnu odluku o smanjenju elitnog ranga sa 16 na 14 klubova, javlja Sport klub.

Zvanično, biće poništene postojeće propozicije i usvojen dugoročan model o takmičenju 16 superligaša, a odluku bi trebalo da donese Odbor za hitna pitanja na narednoj sednici 6. jula.

Tako će vrh Fudbalskog saveza Srbije promeniti sopstvene propise posle istupa predsednika Srbije Aleksandra Vučića koji se minulog vikenda usprotivio ideji Crvene zvezde i Partizana o smanjenju broja klubova u elitnom rangu.

Koji je idealan broj klubova u Superligi?

101214161820GLASAJTE

Kao jedan od razloga, Vučić je naveo veliki broj stadiona u izgradnji širom Srbije u koje država ulaže novac.

Pa šta to znači, da ukinemo fudbal u Vranju, Zaječaru, Leskovcu, Loznici... Zašto gradimo stadione? Da igraju pet klubova iz Beograda, tri iz Novog Sada i da ukinemo sve? - zapitao se Vučić.

Reakcija FSS-a stiže po hitnom postupku, nikakvog skraćenja Superlige neće biti, pa će superligaško takmičenje imati i u narednim godinama sasvim izvesno po 16 učesnika.

REPREZENTATIVCI FS S VUCIC

Foto: Tanjug/Dimitrije Goll

Novom odlukom, FSS će sigurno prekršiti i sopstene normative, jer propozicije takmičenja moraju da budu usvojene najkasnije mesec dana pred početak nove sezone, a postojeće (koje neće dugo trajati) su obelodanjene 16. juna.

Novi model imaće samo jednu izmenu, u narednoj sezoni ispadaće dva, umesto četiri kluba, kako je bilo planirano.

Telegraf.rs