ŠOK! Poraz reprezentacije Srbije od Belgije “Neki igrači moraju da nauče kako se igra za reprezentaciju”

Selektor Srbije smatra da je domaći sastav zasluženo slavio

Delovalo je da Srbija grabi ka pobedi u Belgiji, imala je dvocifrenu prednost tokom dobrog dela utakmice, ali je u završnih deset minuta sebi dozvolila da postigne svega šest poena i da tako "sklizne" u neuspeh, prvi u ovim kvalifikacijama za Mundobasket.

Posle utakmice, selektor Srbije Svetislav Pešić komentarisao je šta je to presudilo da Belgija "otme" pobedu u dramatičnoj završnici nakon pogotka Sema van Rosoma.

- Pre svega, hoću da čestitam belgijskoj ekipi i treneru Đerđi. Zaslužili su ovu pobedu. Sve vreme je izgledalo da kontrolišemo igru i rezultat, ali napravili smo, da kažem, 10 izgubljenih lopti i vratili smo protivnika u igru. Gubili smo lopte i gubili, a oni su postizali lake poene i povećali samopouzdanje. To je razlog zašto nismo reagovali kako smo hteli. Znao sam i pre početka treće četvrtine da će belgijski tim biti agresivniji, da će više pritiskati loptu, imati više energije, fokusa, jaču odbranu... I to se i dogodilo - izjavio je Svetislav Pešić.

Ključni period po mišljenju Pešića desio se u trećoj deonici u koju je Srbija ušla u kontraritmu i seriji 0:9 za protivnika.

Lajkujte našu stranicu na Facebook-u

- Počeli smo treću četvrtinu sa 0:9, bez dobre organizacije i povećali smo samopouzdanje belgijskom timu. Još jednom, ovo su kvalifikacije, prošlu utakmicu smo pobedili, večeras smo izgubili i ovo moramo da imamo u vidu, moramo da učimo iz ovoga. Imamo mnogo igrača koji su prvi put u reprezentaciji i moraju da nauče kako da se igra za reprezentaciju. U njoj je malo drugačiji sistem, svaka utakmica je kao poslednja i moramo da bolje kontrolišemo napade, loptu... Videli smo u ovim kvalifikacijama i to ne samo sada, već i pre, da je u svakoj utakmici teško pobediti.

Istakao je Pešić da je uprkos porazu dosta toga naučio o svom timu i da će mu to pomoći prilikom narednih reprezentativnih okupljanja.

- Vama nije važno, ali meni jeste, da posle ove dve utakmice imam bolju sliku o našem timu. Prvi put sam s ovim momcima, talentovani su, pokazuju odličan stav, bore se za zemlju, za saigrače - zaključak je Pešića.

(Telegraf.rs)