ŠOK: Pismo FIFE koje je stiglo na Marakanu

Meč Crvene zvezde i Trepče, zakazan za sredu od 14 časova u Zvečanu nadomak Kosovske Mitrovice još uvek je pod znakom pitanja zbog natezanja sa albanskom stranom.

Pošto se na teritoriji južne srpske pokrajine zbog političkih nesuglasica preklapaju nadležnosti dva fudbalska saveza - srpskog i FS  tzv. Kosova, kosovske vlasti su zabranile fudbalerima Zvezde prelazak administrativne linije sa KiM.

Zvezda se žalila organima FIFA, koji su ocenili da se utakmica ne izmešta u Beograd nego da se odigra u Zvečanu zbog tačke 107 odluke suda za sportsku arbitražu u slučaju FSS protiv UEFA, a po pitanju Kosova i njegovog članstva u evropskim i svetskim fudbalskim organizacijama.

- Činjenica da neki klubovi sa severa Kosova igraju pod nadležnošću FSS ne utiče na autoritet i pokrivenost cele teritorije Kosova pod okriljem saveza sa sedištem u Prištini - navodi se u elektronskoj prepisci adresiranoj iz FIFA za predsednika FS Kosova Agima Ademija.

Na Kosovu su tvrdili da im pismo nije ni stiglo.

Meč je inicijalno trebalo da bude odigran petog oktobra, ali je pomeren za nekoliko dana. U međuvremenu su fudbaleri Zvezde krenuli put Kosovske Mitrovice preko Novog Pazara gde će u utorak prenoćiti pre nego krenu dalje.

Pismo FIFA Kosovo, FK Crvena zvezda, FK Trepča

Foto: Telegraf

(Telegraf.rs)