ŠOK: Pismo FIFE koje je stiglo na Marakanu

Meč Crvene zvezde i Trepče, zakazan za sredu od 14 časova u Zvečanu nadomak Kosovske Mitrovice još uvek je pod znakom pitanja zbog natezanja sa albanskom stranom.

Pošto se na teritoriji južne srpske pokrajine zbog političkih nesuglasica preklapaju nadležnosti dva fudbalska saveza - srpskog i FS  tzv. Kosova, kosovske vlasti su zabranile fudbalerima Zvezde prelazak administrativne linije sa KiM.

Zvezda se žalila organima FIFA, koji su ocenili da se utakmica ne izmešta u Beograd nego da se odigra u Zvečanu zbog tačke 107 odluke suda za sportsku arbitražu u slučaju FSS protiv UEFA, a po pitanju Kosova i njegovog članstva u evropskim i svetskim fudbalskim organizacijama.

- Činjenica da neki klubovi sa severa Kosova igraju pod nadležnošću FSS ne utiče na autoritet i pokrivenost cele teritorije Kosova pod okriljem saveza sa sedištem u Prištini - navodi se u elektronskoj prepisci adresiranoj iz FIFA za predsednika FS Kosova Agima Ademija.

Na Kosovu su tvrdili da im pismo nije ni stiglo.

Lajkujte našu stranicu na Facebook-u

Meč je inicijalno trebalo da bude odigran petog oktobra, ali je pomeren za nekoliko dana. U međuvremenu su fudbaleri Zvezde krenuli put Kosovske Mitrovice preko Novog Pazara gde će u utorak prenoćiti pre nego krenu dalje.

Pismo FIFA Kosovo, FK Crvena zvezda, FK Trepča

Foto: Telegraf

(Telegraf.rs)