ŠOK! Nebojša Čović napušta Crvenu zvezdu!?

Predsednik Crvene zvezde Nebojša Čović kaže da će dobro razmisliti da li će ostati ili napustiti taj klub.

On je za "BH portal" pričao mnogobrojnim temama, a između ostalog i svojoj budućnosti u klubu sa Malog Kalemegdana.

"Mandat u Zvezdi mi ističe na leto, a posle svega što sam prošao s koronom, dobro ću da razmislim o svemu dalje", rekao je Čović.

Čović se dotakao i budžeta, za koji kaže da nikada nije bio veći od sedam miliona evra.

"Slušam kako se licitiraju ugovori naših igrača, trenera. Pominju se avioni, kamioni i silni milioni, a naš budžet nikada nije prešao više od 7.000.000 evra. Mi ne možemo da lažemo, jer moramo dva puta u sezoni da vršimo finansijski presek koji Evroliga pregleda preko svojih revizorskih kuća. Ako lažeš, biće sankcionisan."

Čović je napravio i kratku rekapitulaciju tekuće sezone.

"U Evroligi smo možda više očekivali. Potpuno neuobičajena sezona, prvi put se sve ovo dešava s pandemijom. Bez navijača smo iz budžeta izbacili sumu od 2.000.000 do 3.000.000 evra. Navijači nam mnogo znače. Devet utakmica smo u Evroligi izgubili na jednu loptu. Imali smo plan da napadnemo plasman u Top 8, ali očigledno nismo dobro analizirali situaciju. Osim toga, mi smo do februara i Kupa Radivoja Koraća imali čak sedmoricu igrača zaraženih. Petorica su se u takmičarski ritam vraćali preko mesec dana. U ABA ligi sam zadovoljan rezultatima, približavamo se završnici sezone, nadam se da će završnica biti regularna, nama je ideja da ponovo osvojimo trofej", istakao je predsednik Zvezde.

B92