ŠOK NA MARAKANI! Pet fudbalera Crvene Zvezde ima koronavirus!

Crveno-beli potvrdili da su petorica fudbalera pozitivni na korona virus

Crvena zvezda se oglasila saopštenjem povodom testiranja igrača na korona virus. Nakon što su mnogi proputili šampionsku proslavu jer su u tom momentu još čekali rezultate, među onima kod kojih je test pozitivan ima i igrača koji su bili na proslavi, poput Branka Jovičića.

Saopštenje Zvezde prenosimo u celosti:

Fudbalski klub Crvena zvezda želi da obavesti javnost da je u saradnji sa Zavodom za biocide i medicinsku tehnologiju obavio testiranje igrača na korona virus i da su nakon toga Marko Gobeljić, Njegoš Petrović, Dušan Jovančić, Marko Konatar i Branko Jovičić danas dobili pozitivan nalaz.

Pomenuti igrači se osećaju dobro, nalaze se u strogoj izolaciji i u stalnom su kontaktu sa medicinskim timom kluba. Gobeljić, Jovančić, Petrović i Konatar su imali simptome bolesti pred meč poslednjeg kola Superlige Srbije protiv Proletera, kada je obavljeno testiranje, i iz predostrožnosti nisu bili toga dana na stadionu. Branko Jovičić nije imao simptome, nema ih ni sada, ali je njegov nalaz pozitivan.

Stanje igrača se pažljivo prati, a biće obavljeno i novo testiranje pred početak priprema za narednu sezonu.

Igrače koji nisu bili u mogućnosti da podignu pehar šampiona Srbije u čijem su osvajanju u velikoj meri učestvovali čekaju medalje šampiona i biće im uručene na prvom zvaničnom meču kluba na našem stadionu. Klub im još jednom čestita veliki uspeh i želi brz oporavak.

Važno je istaći da su svi ostali igrači, članovi stručnog štaba, uprave i osoblja koji su u direktnom kontaktu sa prvim timom testirani i da su dobili negativan nalaz, odnosno da nemaju korona virus. Crvena zvezda preduzima sve neophodne mere zaštite i nastaviće to da čini. Takođe, obaveštavaćemo javnost i ubuduće o svim neophodnim detaljima borbe protiv korona virusa ukoliko ih, naravno, bude - navodi se u saopštenju.

Jovičić je tokom proslave dodirivao pehar i imao kontakte sa saigračima koje je time ugrozio, što možete videti u galeriji:

(Telegraf.rs)