ŠOK!: Budućnost podnela zahtev za PONIŠTAVANJE FINALNE SERIJE! (FOTO)

Crvena zvezda je novi šampion ABA lige, ali Budućnost se ne miri sa porazom.

Iz Podgorice je stiglo saopštenje crnogorskog kluba u kojem se traži poništnje finalne serije.

– Snimci pre početka i tokom poslednje finalne utakmice plej-ofa ABA Lige, koji su obišli region, jasno su pokazali da zbog napada domaćih navijača na igrače KK Bududćnost Voli nisu postojali uslovi za normalno odigravanje te utakmice.

KK Budućnost VOLI će se obratiti Skupštini tj. klubovima koji su članovi i vlasnici ABA čige sa jasnim zahtevom da se finalna serija ovogodišnjeg takmičenja poništi.

Kako je na toj utakmici, između ostalog, eskaliralo rasističko i nacionalističko navijanje domaćih navijača, dužni smo da o svim detaljima cele finalne serije obavestimo i Evroligu. Jedini cilj ovakvog postupanja je da se košarkaška ABA liga kao regionalno takmičenja sačuva i da ponovo bude primer svim predstavnicima sportova u regionu koji pokušavaju da formiraju regionalne lige, stoji u saopštenju Budućnosti.

Lajkujte našu stranicu na Facebook-u

Kako prenose „Vijesti“ biće upućen zahtev da se u periodu do početka nove sezone usvoje nove propozicije ABA lige, koje će propisati drastične kazne za sve klubove koji na svojim utakmicama dozvole samo delić onoga što je priredila Crvena zvezda Budućnosti na poslednjoj utakmici.

Tako bi se, kako je navedeno, izbegle situacije da igrači umesto o sportskim rezultatim razmišljaju o ličnoj bezbednosti.

Sportska centrala