ŠOK! Bjeković novi predsednik fudbalskog saveza Srbije!?

Konačno će Fudbalski savez Srbije dobiti predsednika, a kako je to Kurir prvi najavio još 13. oktobra, prvi čovek srpskog fudbala biće Nenad Bjeković (74).

Aktuelni vršilac dužnosti predsednika FSS će na izbornoj skupštini (danas u 14.00) biti izglasan i promovisan u predsednika. On je ranije zvanično predložen od strane Fudbalskog saveza Beograda i to jednoglasno.

Bjeković nema protivkandidata na izborima, ali je glas protiv njega podigla Crvena zvezda, kao i njeni navijači koji su skandirali protiv Bjekovića na meču Kolubara - Zvezda i najavili da će od meča narednog kola Super lige krenuti u proteste ako Bjeković bude izabran.

Novom prvom čoveku srpskog fudbala će u funkcionisanju saveza pomagati kvartet potpredsednika - Branislav Nedimović, doskorašnji ministar poljoprivrede, Aleksandar Mihailović, vlasnik kompanije "IPS Enerdži", Branko Milutinović, osnivač i direktor kompanije "Nordeus", kao i Goran Karić, generalni direktor kompanije "Hemslejd limited" i bivši prvi čovek FK Napredak. Mesto u IO rezervisano je i za Željka Drčelića, vlasnika kompanije "Konkord vest". Statutom Fudbalskog saveza Srbije predviđena i mesta za predstavnike sudijske i trenerske organizacije, a te pozicije rezervisane su za Dejana Delevića i Ljubišu Tumbakovića.

Ženski fudbal zastupaće advokat Snežana Petrović, a futsal Bojan Pavićević. Bjeković će kao predsednik imati pravo da, bez uslova, imenuje još četiri člana Izvršnog odbora.

Lajkujte našu stranicu na Facebook-u

Podsećanja radi, Srbija je bez predsednika FSS od 22. marta 2021. godine, kada je Slaviša Kokeza podneo ostavku, dok je Nenad Bjeković do danas bio na funkciji vršioca dužnosti predsednika krovne fudbalske organizacije.

Kurir sport