Slavoljub Srnić blizu prelaska u špansku ligu – Više od pola miliona evra za vezistu (FOTO)

Posle tri godine, došlo je vreme za rastanak Crvene zvezde i Slavoljuba Srnića. Brzonogi vezista se seli u Španiju i pojačaće redove tamošnjeg novog prvoligaša Ueske, saznaje MOZZART Sport.

Ueska se prvo dogovorila sa Srnićem oko uslova saradnje, a onda i sa Crvenom zvezdom. Srpski šampion će na ime obeštećenja inkasirati 650.000 evra. Što je možda i malo u odnosu na Srnićeve igračke kvalitete, ali s obzirom da je mogla da ga izgubi bez obeštećenja, i ovo je dobar posao kluba sa Marakane.

Srnić je ponikao u Crvenoj zvezdi, ali nije dobio šansu i zajedno sa bratom Dragoljubom je napustio Marakanu i preselio se uz Čukarički gde se afirmisao u seniorskom fudbalu. Postao je jedan od najboljih igrača lige pod trenerskim nadzorom Vladana Milojevića i Zvezda je učinila sve da ga vrati u leto 2015. kada je imao i ponudu Selte. Crveno-beli su tada platili Brđanima 350.000 evra za obeštećenje uz 40 procenata od sledeće prodaje, ali samo za iznos od preko 300.000 evra. 

Tokom tri sezone u Crvenoj zvezdi, Srnić je bio jedan od najstandardnijih igrača, bez obzira koju bi mu ulogu trener namenio. Ipak, pod komandnom palicom Vladana Milojevića je beležio najbolje partije u Zvezdi i bio jedan od junaka sjajne sezone u Evropi.

Zimus je imao ponude iz Turske, ali je na kraju ostao u Zvezdi i pristao da produži ugovor na još jednu sezonu kako bi klub ovog leta mogao da zaradi nešto od obeštećenja. Interesovali su turski prvoligaši Gectepe i Trabzon, ali Španiju mu je bila suđena. 

Lajkujte našu stranicu na Facebook-u

Zaigraće u taboru debitanta u Primeri. Ueska je minule sezone kao drugopalsirana u Segundi izborila istorijski plasman u elitu španskog fudbala. Srnića tamo čeka nekadašnji saigrač iz Čukaričkog, Rajko Brežančić.

Mozzartsport.com