ŠKOTI STRAHUJU OD DELIJA! “Bićemo u vezi sa srpskom policijom”

"Svesni smo značaja utakmice i biće napravljen proporcionalni i odgovarajući plan policije", poručuje načelnica škotske policije Ema Kroft

Škotski mediji, konkretno tamošnji San, posvetio je jedan od tekstova najvatrenijim navijačima Crvene zvezde, iz kojeg se može zaključiti da tamošnja javnost strepi od dolaska pristalica srpskog šampiona.

Kroz tekst se podseća na brojne kazne koje je Crvena zvezda morala da plati proteklih godina zbog raznoraznih izgreda, a već se oglasila i načelnica policije u Škotskoj Ema Kroft.

Meč na Ajbroksu igra se 10. marta, dok je revanš zakazan za sedam dana na stadionu Rajko Mitić.

"Policija Škotske je veoma iskusna u kontroli evropskih i međunarodnih fudbalskih utakmica, kao i drugih događaja. Naše planiraranje je započelo odmah nakon žreba za Ligu Evrope. Svesni smo značaja utakmice i biće napravljen proporcionalni i odgovarajući plan policije. Bićemo u vezi sa nizom partnera, uključujući fudbalski klub Rendžers i policiju u Srbiji, kako bismo obezbedili bezbednost svih onih koji prisustvuju utakmici, ali i kako bismo umanjili ometanje građana Glazgova", poručila je Ema Kroft.

Lajkujte našu stranicu na Facebook-u

San piše i da Ministartsvo spoljnih poslova Velike Britanije objavilo da sportski događaji u Beogradu često mogu da prerastu u nasilje, pa je pozvalo svoje građane koji putuju za srpsku prestonicu na oprez.

Mozzartsport