SKANDAL U PORTUGALU! Selektor optužen za pokušaj prevare!

Pravi skandal!

Novinar "Ekspresa" je taj koji je otkrio ovakve informacije, a ugovor nikada nije izvršen, iako je ideja bila da se izbegne porez

Portugaliju potresa skandal pred odlučujući meč sa Srbijom za direktan plasman u Mundijal - selektor Fernando Santoš optužen je da je pokušao da utaji porez uz prevaru sa fiktivnim kompanijama, prenose tamošnji mediji.

U famoznim Pandora papirima, koji su uzburkali i doneli nemir u mnogim zemljama, navodi se da je Santoš po dolasku na klupu Benfike potpisao ugovor o pravima na fotografije vredan 480 hiljada evra uz posredstvo dve lažne kompanije.

Novinar "Ekspresa" je taj koji je otkrio ovakve informacije, a ugovor nikada nije izvršen, iako je ideja bila da se izbegne porez.

Lajkujte našu stranicu na Facebook-u

Ugovor od 4. septembra 2006. godine potpisan je između tri strane - Santoša, Benfike i Siloue Limited, firme registrovane u Irskoj, a svemu je posredovala Santošova ćerka, Katija.

Međutim, selektor negira da je "promovisao, izvršio ili se pridržavao bilo kakve šeme za utaju poreza".

Nikada nisam pokušavao da pribavim finansijsku dobit nakoju nisam imao pravo - kazao je Santoš.

Selektor je na kraju potpisao još jedan ugovor vredan 776.000 evra, koji je potpisao u julu 2007. godine, kojim su poništeni svi raniji potpisani ugovori.

Telegraf.rs