SKANDAL! SAVIĆEVIĆ uručio otkaz TUMBAKOVIĆU, IVANIĆU I STOJKOVIĆU!

PODGORICA – Večerašnja utakmica između Crne Gore i selekcije FS Kosova je izazvala ogromne probleme u Podgorici.

Prema pisanju Monda, selektor “Đetića” Ljubiša Tumbaković je dobio otkaz zato što nije želeo da predvodi svoju selekciju protiv ekipe takozvanog Kosova u utakmici kvalifikacija za EURO 2020. godine.

Nekadašnji strateg Partizana nije jedini koji će snositi posledice zbog ovakve svoje odluke pošto je predsednik FS Crne Gore Dejan Savićević odlučio da otkaže saradnju i sa dvojicom reprezentativaca Filipom Stojkovićem i Mirkom Ivanićem.

Ivanić i Stojković su prethodnih dana bili pod velikim pritiskom iz Srbije, a najviše od navijačke frakcije kluba kojem pripadaju, da nipošto ne igraju protiv Kosova, jer bi to značilo i da priznaju nezavisnost južne srpske pokrajine.

Na klupi neće biti ni Tumbakovićev prvi pomoćnik Saša Janković, a ekipu će voditi Miodrag Džudović i Dragoje Leković, dok će se u sastavu će naći Adam Marušić, Marko Simić i Vukan Savićević, pišu podgoričke Vijesti.

Lajkujte našu stranicu na Facebook-u

Kako prenosi „Sport klub“, na sastanku predsednika FS Crne Gore i članova Izvršnog odbora, Tumbakoviću je ponuđeno da ne vodi utakmice protiv FS Kosova u Podgorici i u Prištini, ali da ostane selektor.

Srbin je to odbio i naglasio da je „visokomoralna osoba i profesionalac i da ne može da ostavi ekipu na cedilu, a da se potom vrati na klupu“.

Savićević je navodno zbog iste odluke odmah odlučio da Mirko Ivanić i Filip Stojković budu izbačeni iz reprezentacije, a Telegraf je otkrio kako je sve teklo u svlačionici.

„Ako ne prihvatate da ne igram protiv Kosova, onda sam spreman da više nikada ne igram za reprezentaciju. Neću igrati protiv njih, makar više nikad ne igrao za Crnu Goru“, kazao je Ivanić rukovodstvu reprezentacija govoreći i u ime svog klupskog saigrača Stojkovića.

Nakon toga je Tumbaković odbio da vodi ekipu, pa ostaje neizvesno u kakvom će sastavu istrčati „Sokolovi“ večeras.

Molimo vas da donacijom podržite rad portala CrvenaZvezdaInfo

Pročitajte: