SKANDAL SA ŠAĆIRIJEM! “Šaljemo pismo FIFA, tražimo da se odstrani iz fudbala”

https://www.instagram.com/napa_apartments/

Fudbalski savez Srbije će tražiti od FIFA i sankcije za odgovorne za transparent u Švedskoj

Povodom incidenata koji su se dogodili na utakmicama u Švedskoj i Švajcarskoj u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo, oglasio se generalni sekretar Fudbalskog saveza Srbije Jovan Šurbatović.

Šurbatović je najavio da će Fudbalski savez Srbije "svim pravnim mehanizmima" delovati kako bi se odgovorni za ovakvo ponašanje odstrane iz fudbala.

Upravo pripremamo protesno pismo koje ćemo uputiti FIFA u toku dana. Tražićemo hitnu reakciju i najstrožije sankcije prema Šaćiriju zbog promovisanja zločinačke terorističke organizacije "OVK" tokom davanja izjave medijima, ali i prema tzv. Fudbalskom savezu Kosova zbog isticanja parole "Kosovo je Albanija" na meču Švedska - tzv. reprezentacija Kosova i propagiranja ideje "Velike Albanije". FS Srbije će iskoristiti sve pravne mehanizme da se odgovorni za ove događaje odstrane iz fudbala - izjavio je Jovan Šurbatović, generalni sekretar FSS.

Pogledajte skandalozno ponašanje Šaćirija kome nije zasmetalo što ge ja nepoznati navijač ogrnuo jaknom sa znakom terorističke organizacije.

FIFA u UEFA su dosad bile rigorozna kada su u pitanju ovakve vrste parola, na političke su naročito osetljivi, što je i naš Savez osetio na svojoj koži u nekoliko navrata. Videćemo da li će se ovog puta primeniti iste mere i sankcije prema odgovornima.

(Telegraf.rs)