SKANDAL! RTS neće emitovati promo FIBA na kom je Srbija bez Kosova

Radio-televizija Srbije, kao i svi drugi emiteri u Evropi koji su kupili pravo na emitovanje Evropskog prvenstva u košarci za žene, dobila je paket špica, džinglova i ostalog promo-materijala za ovaj šampionat od Fibe.

Emiteri su u obavezi da emituju samo taj promo-materijal, ali RTS neće emitovati materijale u kojima se nalazi mapa Srbije bez teritorije Kosova i Metohije.

Materijal u kome su predstavljeni gradovi domaćini Evropskog prvenstva u košarci se inače nalaze i na zvaničnom Fibinom sajtu.

U sinoćnjem prenosu utakmice Srbija – Belorusija, zbog nestanka struje u Zrenjaninu, više puta je došlo do prekida u dostavi signala od strane španske produkcije koja proizvodi i prosleđuje signal Evroviziji i svim emiterima, a koju je angažovala FIBA.

Tokom tih prekida, greškom je emitovan jedan kadar promo-materijala u kome se videla grafika Srbije bez Kosova i Metohije.

Lajkujte našu stranicu na Facebook-u

Iako je samoproglašena država Kosovo članica FIBA, RTS tokom ovog šampionata neće puštati promo-materijale koji su za našu zemlju neprihvatljivi, navedeno je u saopštenu javnog servisa.

sportski žurnal