SKANDAL! Mediji u regionu BRUJE od paroli Zvezdaša: “Da li će predsednik Hrvatske odreagovati!?”

Parola navijača Zvezde izazvala osude u medijima u Hrvatskoj i BiH.

Na kraju utakmice Crvena zvezda - Napredak na "Marakani", navijači crveno-belih slavili su pobedu sa igračima i pritom istakli parolu "Svako u amanet nek' ostavi svom sinu, srpsku trobojku da zavijori u Kninu". Neretko isticana poruka na tribini Delija izazvala je osudu u hrvatskim medijima.

Dan nakon što je Hrvatska u subotu tradicionalno u Kninu obeležila godišnjicu hrvatske operacije "Oluja", tokom i nakon koje je 1995. sa područja nekadašnje Republike Srpske Krajine proterano 200 do 250 hiljada Srba, ova poruka Delija prenesena je u tekstu pod naslovom: "Skandalozna poruka Delija o Oluji na Zvezdinoj utakmici"

"Za vreme utakmice Zvezdine Delije posvetile su transparent jučerašnjoj 28. godišnjici Oluje, vojno-redarstvene operacije u kojoj su Hrvatska vojska i policija oslobodile okupirana područja Republike Hrvatske pod nadzorom pobunjenih Srba na kojima je bila uspostavljena paradržava Republika Srpska Krajina i bez kakva međunarodnoga priznanja", piše Index.hr.

Ovaj transparent Delija osudio je i portal sportsport.ba iz Bosne i Hercegovine, objavivši da je istaknuta na "meču drugog kola srbijanske lige" i da je "istaknuta poruka koja je i te kako uzdrmala javnost u Hrvatskoj". "Glavna priča utakmice koja se trenutno igra u Beogradu su navijači Zvezde koji su ponovo uspeli da skrenu pažnju na sebe skandaloznom parolom. Ovaj put popularne Delije odlučile su da parolu posvete Oluji i Danu pobede i domovinske zahvalnosti koji je juče obeležen širom Hrvatske. Naravno, osvrnuli su se na srpski narod koji je proteran iz te zemlje, no poruka Delija u Hrvatskoj sigurno neće proći neopaženo. Naime, u toku prvog poluvremena mogla se jasno videti parola Delija vezana za Oluju, a mnogi se pitaju da li će reagovati predsednik Hrvatske Zoran Milanović, nakon skandalozne poruke".

Lajkujte našu stranicu na Facebook-u

Mondo.rs