SKANDAL! Đokoviću odbijena viza, neće igrati na Australian openu…

Ovo je rezultat višečasovne torture kroz koju je Novak prošao na aerodromu u Melburnu

Najbolji teniser sveta Novak Đoković neće moći da brani titulu na Australijan openu, nakon što su federalne vlasti Australije odbile da mu odobre vizu za ulazak u Melburn kao nevakcinisanoj osobi.

Kako je saopštio Pol Sakal, koji je u nekoliko navrata imao najpouzdanije informacije, Novaku je definitivno odbijena viza i rečeno mu je da do kraja dana mora da napusti Australiju.

Novakovi advokati su takođe uključeni u slučaj i pripremaju žalbu pred sudom Viktorije.

Ovo je rezultat višečasovne torture kroz koju je Novak prošao na aerodromu u Melburnu kada je sleteo jer su lokalne vlasti odbile da mu podrže vizu koju mu je prethodno izdalo medicinsko veće.

Lajkujte našu stranicu na Facebook-u

Iako je prvobitno dobio tzv. "medicinsko izuzeće" da kao nevakcinisan uđe u Australiju i brani titulu na turniru koji je osvajao rekordnih devet puta, pritisak javnosti u proteklih 48 sati otkako je objavljeno da putuje, uslovio je da političari spuste rampu i pronađu način da ga spreče da uđe u zemlju.

Novak je u Melburn sleteo oko 23.30 po lokalnom vremenu, nakon toga su mu carinici saopšitli da nema adekvatnu vizu, tražili su dozvolu lokalnih vlasti, ali država Viktorija nije želela da odobri vizu, pa je potom usledio pritvor od gootov osam sati, tokom kojeg su Novaka ispitivali, tražili mu dokaze o medicinskom izuzeću, smestili su ga u jednu prostoriju uz dva policajca koji su je čuvali, bez mobilnog telefona i kontakta sa svojim timom.

Na kraju su se u čitav proces uključili i ambasada Srbije, kao i predsednik Aleksandar Vučić, ali Novaku ulaz i pored toga nije dozvoljen.

Tako će prvi ovosezonski Grend slem ostati uskraćen za prisustvo aktuelnog šampiona i rekordera po broju osvojenih titula u Melburnu.

(Telegraf.rs)