Škakljivo pitanje o dolasku Kalinića u Crvenu zvezdu, evo šta je Obradović odgovorio

Trener Zvezde Saša Obradović gostovao je u emisiji "Oko" na RTS-u

Novi trener KK Crvena zvezda Saša Obradović gostovao je u emisiji "Oko" na Radio televiziji Srbije, gde je pričao o svom dolasku u klub i ambicijama u novoj sezoni.

On je odgovarao na provokativna pitanja voditelja oko pojačanja, a jedno se ticalo i Nikole Kalinića i njegovog odnosa sa navijačima, koji je narušen posle poslednjeg gostovanja Fenera u Areni.

O svim igračima su samo spekulacije

Voditelj je naglasio da se politički stavovi Kalinića razlikuju od stavova navijača Zvezde, pa je usledilo pitanje da li bi Obradović gledao samo njegov košarkaški kvalitet ili bi razmišljao i u tom pravcu da Kalinić nije omiljen među Delijama.

Ako bi vas pitao predsednik kluba da li takvog igrača voleli u Zvezdi da li bi vas zanimao i taj deo oko navijača,  ili samo to što je odličan na parketu?

- Vi me sad pitate hipotetički, pa i ja mogu da pričam hipotetički, i da odgovorim tako, šta bi bilo kad bi bilo. Onda bi se vrteli u krug, pa išli pitali jedne, pitali druge. Samo košarkaški kad bi gledali Kalinić je veliki igrač i veliko ime i to je kraj odgovora- rekao je Obradović.

Trener Zvezde je otkrio šta je tražio od Nebojše Čovića:

- Za mene najvažnije da imamo komeptitivan tim i da se znaju ciljevi i kako doći do njih. Igrački kadar je najvažniji. Osnovno je bilo da ekipa bude sastavljena od igrača koji imaju karakter da izdrže težak ritam takmičenja i kontinuitet. U ovim komunikacijama koje se odvijaju imam dobru podršku predsednika.

Nikad više toliko stranaca u ekipi

O ciljevima ekipe

- Prioriteti su osvajanje jadranske lige i da se forsiraju srpski igrači - rekao je Obradović.

Voditelj je pitao da li će morati dva strana plejmejkera, jer je to najbolnije mesto ekipe.

- To je deo odluke koja treba da se donese i stvar priče oko dogovora. Najosetljivija pozicija na kojoj mora da se dovedu strani igrači.  Zanimljivi su mi svi igrači iz Evrolige i Evrokupa koji su slobodni.

- Ima dosta imena koji imaju razloga da se nadaju da budu deo Crvene zvezde.  To su sve spekulacije da li je dva tri ili pet stranaca Naravno da prošlogdšnja Zvezda sa osam stranaca je možda bila iritantna za navijače, to je specifičan slučaj i teško je ponoviti da toliki broj stranaca igra, a da se zaboravi neko tvoje dete - rekao je Obradović.

(Telegraf.rs)