SJAJNE VESTI! Zvezda odustala od štopera, klub veruje Erakoviću

Šansi se nada i talentovani Andrej Đurić

Crvena zvezda u zimskom prelaznom roku neće dovoditi štopera, bez obzira na sporazumni raskid saradnje sa dugogodišnjim članom startne postave Milošem Degenekom i neuspešne pregovore sa Danilom Arboledom.

Takav stav dominira u sportskom sektoru srpskog šampiona, kao i stručnom štabu Dejana Stankovića, uoči početka priprema za drugi deo sezone.

Deluje na prvi pogled da Crvena zvezda ima manjak igrača u centralnom delu odbrane, posebno ako se ima u vidu da Dejan Stanković u Evropi voli da izvede formaciju sa trojicom štopera.

Pored neprikosnovenog Aleksandra Dragovića, tu su još Strahinja Eraković i Radovan Pankov, dok će iz Grafičara biti prekomandovan momak rođen 2003. godine Andrej Đurić. Može u poslednju liniju da se spusti i Seku Sanogo...

Lajkujte našu stranicu na Facebook-u

Jasno je da u Ljutice Bogdana žele da istraju i isforsiraju mladog Strahinju Erakovića, koji će, bar na početku sezone, imati ulogu startera pored Aleksandra Dragovića.

Imao je popularni Čupa težak put u prvom timu Crvene zvezde. Od početničkih kikseva i grešaka u prošloj sezoni, do sjaja u finišu ove takmičarske godine. Nametnuo se Eraković kao ozbiljno rešenje Dejanu Stankoviću.

Odigrao gotovo perfektno evropske mečeve protiv Ludogoreca i Brage, bio pravi i na gostovanju u Bačkoj Topoli kada je Crvena zvezda jurila tri boda vredna opstanka u šampionskoj trci.

Ukupno, tokom jesenje sezone, Eraković je odigrao 22 meča, nosio i kapitensku traku na gostovanju u Razgradu. Ubeđeni su u Ljutice Bogdana da će se štoper rođen 2001. nastaviti sa napretkom i u bližoj budućnosti biti jedan od najboljih igrača Crvene zvezde. Posebno, što će uz sebe imati proverenog tutora kakav je Aleksandar Dragović.

"Stanković je pokazao kojim putem treba ići kada je istrpeo Erakovića posle greške u derbiju. To je to poverenje koje je potrebno mladom igraču... Evo vam još jedan primer, skoro smo izvukli greške Joška Gvardiola. Ono što je Čupa napravio je smešno u odnosu na to, a Dinamo ga je prodao Lajpcigu za 16.000.000 evra. Mora da se istrpi mlad igrač i nadam se da će Zvezda ići u tom pravcu", rekao je jednom prilikom sadašnji trener Grafičara Marko Neđić.

Ako ne bude novih zaokreta, ulogu četvrtog štopera tokom proleća imaće Andrej Đurić. Reč je o bivšem kapitenu svih mlađih selekcija Crvene zvezde. Kao kadet i omladinac Đurić je bio istinski vođa „klase 2003“ u kojoj su bili braća Mituljikići, Stanković, Knežević, Despotovski i Lazić. Prethodnih šest meseci proveo je na pozajmici u Grafičaru.

Mozzartsport