SJAJNE VESTI ZA ZVEZDU! Svi stranci mogu BESPLATNO u Crvenu zvezdu, ima samo jedan uslov

Produžen rok za odlaske

Mnogi poznati fudbaleri iskoristili su pravo da napuste teritoriju Rusije i Ukrajine bez obeštećenja usled ratnih sukoba na Istoku Evrope, a na te pogodnosti će moći da računaju i igrači koji su i dalje vezani ugovorima sa klubove iz pomenutih zemalja.

Sve posle odluke FIFA da na dodatnih godinu dana produži rok koji dopušta sportistima iz tog dela sveta da nesmetano pređu u druge sredine.

Iza svega stoje ratna dešavanja u oblastima Donbas i Lugansk, te sankcije Rusiji, zbog čega je tokom utorka reagovala FIFA i u formi zvaničnog saopštenja precizirala da dozvola za nesmetan odlazak u druge krajeve planete važi do 30. juna 2022.

Podsetimo, do aktraktivnijih igrača David Neres je odlučio da napusti Šahtjor bez odigranog minuta za Ukrajince i pređe u Benfiku, Brazilac Tete je pojačao Lion, odlazili su momci iz Zenita, Spartaka, Krasnodara, a sad se očekuje i da sličnim putem krenu i drugi.

Lajkujte našu stranicu na Facebook-u

Prema odredbama koje je odobrio Biro Saveta FIFA, ukoliko klubovi koji se takmiče pod ingerencijom Fudbalskog saveza Ukrajine ili Fudbalskog saveza Rusije ne postignu zajednički dogovor sa svoim stranim igračima i trenerima pre ili 30. juna 2022. - osim ako nije drugačije dogovoreno u pisanoj formi - ovi igrači i treneri će imati pravo da suspenduju ugovore o radu sa svojim klubovima do 30. juna 2023. godine. Odredbe daju igračima i trenerima mogućnost da treniraju, igraju i primaju platu, dok štite ukrajinske klubove i olakšavaju odlazak stranih igrača i trenera iz Rusije“, navodi FIFA.

U praksi to znači da bi na bazi ove odluke mogla da profitira i Crvena zvezda. Prvak Srbije je naciljao Rodriga Prada iz Sočija i već sedmicama radi na njegovom angažovanju. 

Rodrigao je želja Dejana Stankovića , te iako je generalni direktor Zvezdan Terzić rekao da klub ima novca da plati transfer, logično je pretpostaviti da je sad u još povoljnijem položaju, jer bi Brazilca mogao da dobije besplatno.

Mozzartsport