SJAJNE VESTI! Još jedna medalja za Srbiju na OI

Ovo je Tijani Bogdanović druga olimpijska medalja u karijeri, ovoga puta bronzanog sjaja

Tijana Bogdanović je osvojila novu medalju za Srbiju na Olimpijskim igrama! Ona je u borbi za bronzu savladala Japanku Miu Jamadu sa 20:6.

Jamada je prva napala i povela sa 2:0, ali je zatim Tijana uzvratila sa udarcem u telo, zatim u kacigu, što joj je donelo vođstvo od 5:2, ali je Japanka u poslednjim sekundama prve runde došla do udarca u glavu i izjednačila na 5:5.

Obe takmičarke su bile oprezne u drugoj rundi, ali je Tijana usppela jedina da zada udarac u telo, a Japanka je u poslednjim sekundama meča dobila kaznu, što je Tijani donelo vođstvo od 8:5.

Silovito je Tijana počela treću rundu, u kojoj je posle sjajne serije stigla do vođstva od 16:5, pa je na kraju bilo samo pitanje kojim će rezultatom biti završen  meč.

Lajkujte našu stranicu na Facebook-u

Nakon što je poražena u svojoj prvoj borbi na takmičenju, Tijana je dobila priliku da se bori za bronzu kroz repesaž, jer je njena rivalka iz prve robre ušla u finale.

U repesažu je najpre pobedila Kineskinju Džingju Vu sa 12:9, dok je u odlučujućoj borbi bila bolja od Japanke sa 20:6.

Ovo je Tijani druga medalja sa Olimpijskih igara, pošto je pre pet godina u Riju osvojila srebro.

Tijana je emotivno proslavila pobedu i novu medalju sa svojim trenerom Draganom Galetom Jovićem, kao i sa koleginicom iz reprezentacije Milicom Mandić, koja se takmiči 27. jula u kategoriji preko 67 kilograma.

Takođe, ovo je našoj zemlji drugo odličje na ovogodišnjim Igrama, do kojeg je došla već posle prvog dana takmičenja, jer je prethodno srebro osvojio Damir Mikec sjajnim nastupom u finalu u disciplini vazdušni pištolj!

(Telegraf.rs)