SJAJNE VESTI! Đoković će igrati na Australian Openu

Vrhunske vesti!

Najbolji srpski teniser sveta Novak Đoković neće imati prepreka da učestvuje na Australijan Openu pošto će od prve polovine jula važiti propisi koji dozvoljavaju nevakcinisanim strancima da uđu u tu zemlju u koju se odvija prvi Grend slem u sezoni. Ova vest je objavljena na stranici ministarstva zdravlja Australije.

Kako je navedeno na njihovoj zvaničnoj stranici, od šestog jula 2022. godine, stranci će moći da doputuju u Australiju bez dokaza o vakcinaciji protiv korona virusa, a tu vest je potvrdio i ministar zdravlja Mark Batler.

Taj resor je samo poslušao preporuke eksperata, a na putnicima će biti samo da ispune zahteve avio kompanija koje donose odluke svaka za sebe.

Većina kompanija zahteva nošenje maske tokom leta na internacionalnim letovima, dok australijske to nalaže i na letovima koji ne izlaze sa njihove teritorije.

Lajkujte našu stranicu na Facebook-u

Opšte poznata činjenica je da Novak nije mogao da nastupi prošle godine na Australijan Openu i brani titulu, na kraju je i posle suđenja deportovan iz Melburna gde se takmičenje i odvija.

Srpski as se trenutno nalazi na Vimbldonu gde takođe brani trofej osvojen prošle godine, dogurao je do osmine finala gde će igrati protiv Holanđanina Tima Van Rajthovena.

Za sada, ostaje i dalje problem učešće na US Openu, jer vlasti Sjedinjenih Američkih Država još uvek ne dozvoljavaju ulazak na tu teritoriju bez potvrde o vakcinaciji.

(Telegraf.rs)