SJAJNA POBEDA! Zvezda rutinski savladala Megu

Partija sezone Ognjena Kuzmića

Košarkaši Crvene zvezde savladali su kao gosti ekipu Mege rezultatom 76:69 u meču 20. kola ABA lige.

Uskoro opširnije...

TOK MEČA:

4/4

10. minut (69:76) - Ivanović promašuje, ali ponovo ofanzivni skok Crvene zvezde i poeni iz odbojke Dejana Davidovca koji verovatno stavljaju tačku na meč. Jović promašuje sve iz teške pozicije i to je definitivan kraj.

Lajkujte našu stranicu na Facebook-u

9. minut (69:74) - Vlada Jovanović traži poslednji tajm-aut u pokušaju da vrati svoju ekipu u meč. Uskoković ide do kraja i poentira na ulazu za minus pet.

8. minut (67:74) - Mega je stala u zonu, Lazić promašio trojku, ali Uskoković pogađa na drugoj strani i tera Radonjića na novi tajm-aut. Dobrić promašuje na jednoj strani, ali i Đurišić na drugoj. Onda mladi Megin košarkaš pravi i faul na Davidovcu u želji da preseče pas. Davidovac pogađa jedno bacanje.

7. minut (64:73) - Kuzmić nastavlja sa sjajnom partijom i postiže svoj 17. poen u meču koji igra bez promašaja iz igre - 7/7. Đurišić pogađa oba bacanja upravo nakon faula centra crveno-belih, a onda na drugoj strani Ivanović promašuje trojku. Matković staje na liniju penala i pogađa oba.

5. minut (60:71) - Jović polovičan sa linije slobodnih bacanja, a Đurišić pogađa trojku za vraćanje prednosti Zvezde na jednocifrenu razliku. Radonjić zbog toga reaguje tajm-autom. Mega je stala u zonu, Dobrić je promašio otvorenu trojku, a onda Matković blokira Ivanovića. Zvezda nastavlja da promašuje, ali i hvata ofanzivne skokove, pa Kuzmić poentira na obruču.

4. minut (56:69) - Mega je potpuno izgubila napadački ritam, a Zvezda se sve više odlepljuje i lomi meč u svoju korist. Dobrić pogađa oba bacanja za +15. Odlična alej-up kombinacija Uskokovića i Matkovića, koju centar Mege završava zakucavanjem. I kada promaši Zvezda, košarkaši Mege ne mogu da uhvate loptu i konstantno omogućavaju crveno-belima drugi napad.

2. minut (54:67) - Mega napadom otvara poslednju četvrtinu i odmah gubi loptu. Dobra reakcija Đurišića u odbrani, a zatim i odličan prodor u kontri. Ivanović uzvraća na rugoj strani pogotkom za dva poena i postaje drugi dvocifreni u redovima Zvezde nakon Kuzmića. Matković promašuje šut za dva poena, a na drugoj strani Dobrić pogađa uz faul, ali promašuje bacanje.

3/4

10. minut (52:61) - Davidovac faulira Ruženceva i šalje ga na liniju penala, a ruski plejmejker pogađa samo jedno. Na drugoj strani Kalinić pogađa težak šut, a na drugoj strani Cerovina ponovo maši zicer nakon ofanzivnog skoka. Kočović ostaje sam na šutu za tri poena i promašuje. Lazić pogađa trojku sa centralne pozicije uz malu pomoć obruča, a Mega pravi grešku koju kažnjava Kalinić i donosi svojoj ekipi dvocifrenu prednost na kraju treće deonice.

8. minut (51:56) - Još jedna greška Meginih košarkaša, ali i Ivanovića na drugoj strani. To kažnjava Aleksa Uskoković polaganjem u kontri. Rudan pravi treću ličnu grešku i šalje Ivanovića na liniju penala, a bivši košarkaš Mege pogađa oba.

6. minut (49:54) - Cerovina ponovo promašuje nakon dobrog poteza, a na drugoj strani Kalinić postiže poene iz poluhoroga. Greške i na jednoj i na drugoj strani, a onda Rudan pogađa zicer. Na drugoj strani Eron Vajt pogađa trojku na asistenciju Voltersa. Greška u koracima Nikole Jovića daje šansu Zvezdi da ode na najveću prednost. Vajt ne uspeva da to uradi, iako je imao otvoren šut za tri poena. Lopta beži Uskokoviću, a Rudan ne uspeva da je stigne pre nego što je ova završila van terena. Ponovo Zvezda ne uspeva da ode na +5, a Simanić mora van terena nakon lošeg doskoka i povrede zgloba.

4. minut (47:49) - Davidovac završava polaganje na asistenciju Voltersa, a Kalinić igra agresivnu odbranu i pravi ličnu grešku. Sjajan potez Cerovine koji rolingom okreće svog čuvara, ali promašuje čist zicer. Mega je ostavila puno prostora Holinsu, ali američki bek ne uspeva da pogodi otvoren šut za tri poena. Simanić sjajno prolazi i zakucava.

2. minut (45:47) - Na početku drugog poluvremena Zvezda promašuje dva šuta za tri poena, a Karlo Matković nastavlja tamo gde je stao u prvih 20 minuta - pogodak sa poludistance. Odličan potez Vajta koji je napao ka obruču, a zatim odložio loptu za Kuzmića koji zakucava. Tehnička greška za Kalinića koji se bunio zbog odluke sudija u vezi sa posedom lopte, a Jović to kažnjava sa linije slobodnih bacanja. Skuči Smit zatim uspeva ispod ruke Kuzmića da položi loptu u koš.

2/4

10. minut (40:45) - Nakon dugog napada Holins pogađa trojku i donosi prednost od dva poena svom timu. Na 22 sekunde do kraja meča Jovanović traži tajm-aut. Uskoković promašuje poludistancu, a Dejan Davidovac uz zvuk sirene sa devet metara pogađa uz zvuk sirene.

9. minut (40:39) - Odličan pas Ivanovića za Kuzmića koji zakucava za svoj 11. poen. Loše dodavanje Uskokovića, uspeva da uhvati loptu Jović i da u nastavku akcije iznudi dva slobodna bacanja i pogađa oba. Simanić ostaje sam na šutu za tri, ali njegov pokušaj izlazi iz obruča. Na drugoj strani Ivanović iz drugog napada napada koš i biva fauliran od strane Karla Matkovića. Polovičan Zvezdin plej sa linije penala. Uskoković pogađa sa poludistance.

7. minut (36:36) - Poeni Nikole Kalinića, a onda i dobra timska odbrana Zvezde koja je omogućila crveno-belima kontranapad, ali su loše to izveli izabranici Dejana Radonjića. Smit je napravio loš faul i poslao Ivanovića na liniju slobodnih bacanja, a crnogorski reprezentativac je pogodio oba. Iz dobrog protoka lopte Đurišić pogađa trojku za novi rezultatski egal. Odličan potez Holinsa, ukršten korak i polaganje levom rukom. Na drugoj strani Jović promašuje trojku iz step-beka, ali Simanić hvata ofanzivni skok i zakucava za novi egal. Dejan Radonjić traži minut odmora.

5. minut (31:30) - Dobra odbrana Zvezde tera Rudana na "er-bol" u napadu nakon tajm-auta. Ivanović u visokom luku pogađa, iako gotovo da nije ni video koš u trenutku šuta. Još jedna dobra odbrana Zvezde, i još jedan "er-bol", ovoga puta Skučija Smita. Uskoković faulira Ivanovića i tako Mega ispunjava bonus. Odmah nakon toga i faul Đurišića na Holinsu, koji će imati dva slobodna bacanja kojim vraća prednost Zvezdi. Još jedan veliki promašaj Mege, ovoga puta Simanić ne uspeva da pogodi ni obruč iz otvorene pozicije za tri poena. Sada na obe strane gledamo festival promašaja. Matković pogađa dva bacanja i vraća prednost svojoj ekipi.

3. minut (29:26) - Dobrićev šut za tri, pa potom i Lazićevo polaganje izlazi iz obruča, a Simanić greši u dodavanju na drugoj strani. Ivanović upisuje svoje prve poene nakon polaganja, a Vlada Jovanović zove svoj prvi tajm-aut.

2. minut (29:24) - Poeni Dobrića iz tranzicije, a na drugoj strani šut za tri poena Cerovine izlazi iz obruča, pa potom Ružencev promašuje nakon ofanzivnog skoka. Dobrić još jednom poentira i smanjuje prednost Mege na jedan poen. Aleksa Uskoković poentira nakon prodora, a zatim pravi faul nad Nikolom Ivanovićem. Dobrić greši, a Uskoković u kontri još jednom poentira na obruču.

1/4

10. minut (20:15) - Odličnu timsku odbranu Mege naplaćuje Samson Ružencev poenima iz kontre. Još jedna greška Crvene zvezde, ovoga puta Dobrić gubi loptu. Matej Rudan baca "ciglu", a Lazić loptu u ruke Ruženceva. Ne uspeva to da kazni Cerovina šutem za tri poena, a Dobrić dobija dva bacanja od kojih pogađa jedno. Odlična akcija Mege koju završava zakucavanjem Rudana. Na drugoj strani faul Jovića kojim šalje Lazića na liniju slobodnih bacanja, a Zvezdin kapiten pogađa oba. To su ujedno i poslednji poeni u prvoj deonici koja pripada ekipi Vlade Jovanovića.

8. minut (19:15) - Lazić ponovo poravnava rezultat, ali Karlo Matković igra za sada utakmicu sezone i upisuje nove poene, ima ih ukupno 12. Dobra odbrana Mege tera Luku Mitrovića na promašaj iz teške pozicije. Cerovina promašuje flouter, ali hvata svoj promašaj i u stilu prekaljenog centra u igri leđima završava pored Lazića.

6. minut (17:15) - Još jedan veliki promašaj Jovića za tri poena, a u listu strelaca upisuje se Ognjen Dobrić. Na drugoj strani Matković nastavlja dobro u ofanzivi i postiže nova dva poena. Sada se i Simanić upisuje u listu strelaca, a Kuzmić još jednom poentira. Odlično su raspoloženi centri obe ekipe. Dobra akcija visokih igrača Mege, Simanić asistira za Matkovića koji zakucava uz faul Stefana Markovića, ali ne uspeva da pogodi slobodno bacanje. Marković i Kuzmić igraju dva na dva, a Zvezdin centar ponovo upisuje poene. Na drugoj strani Matković ponovo zakucava.

4. minut (9:9) - Matković pogađa sa poludistance, a Zvezdin napad ponovo završava Kuzmić i ponovo je fauliran za dva slobodna bacanja, ali ovoga puta ih izvodi polovično. Boriša Simanić je uhvatio ofanzivni skok nakon promašaja Nikole Đurišića, ali je izblokiran od strane Kuzmića na obruču, a potom je i promašio zicer. Loš pas Smita, kontra Zvezde u kojoj Volters prima blokadu Simanića. Jović iz tranzicije šutira za tri poena i promašuje sve, a Vajta faulira Đurišić i šalje ga na liniju penala. Mega je u bonusu, a Amerikanac pogađa oba bacanja.

2. minut (7:6) - Eron Vajt koristi mis-meč u prvom napadu na meču i iznuđuje faul Skučija Smita za dva bacanja koja je i pogodio. Na drugoj strani Nikola Jović završava napad u ranoj fazi polaganjem. Vajt promašuje otvorenu trojku, a na drugoj strani vidno raspoloženi Jović pogađa trojku. Kalinić spušta loptu na Ognjena Kuzmića, kog na obruču faulira Karlo Matković, a centar crveno-belih pogađa oba bacanja. Strpljiv napad za Megu završava se poenima Matkovića. Još jedan dobar pas za Kuzmića koji lako polaže loptu u koš, ovoga puta asistencija Ostina Holinsa.

Komentar pre meča:

Ekipa Mege u meč ulazi kao osmoplasirana ekipa ABA lige sa polovičnim učinkom iz 16 mečeva. Tim Vlade Jovanovića je u dobroj formi, pošto je u poslednja četiri meča zabeležio tri pobede. U te tri pobede se ubrajaju i dve protiv kluba iz Beograda, ekipa Partizana i FMP-a. Sigurno da će nošeni tim uspesima probati da pomrse račune i Crvenoj zvezdi, koju nisu savladali nijednom u regionalnom takmičenju, ali su uspevali nekoliko puta da odigraju egal meč.

Iza Crvene zvezde je izuzetno težak period pošto je ekipa Dejana Radonjića u 13 dana odigrala šest mečeva. Ipak, na ruku crveno-belima ide da su poslednjih 10 dana proveli u Beogradu i nisu imali dodatni napor koji donose putovanja. U najavi meča Radonjić je istakao da je neizvesno u kom će sastavu izaći njegov tim, s obzirom na već pomenuti gust raspored koji je iza njegove ekipe.

U prvom delu sezone Crvena zvezda je na domaćem terenu lako savladala Megu rezultatom 81:67, a meč je bio rešen već tokom druge četvrtine kada je prednost crveno-belih iznosila i 20 poena razlike.

Meč će suditi Milivoje Jovčić kao glavni arbitar, dok će mu pomagati Denis Hadžić i Marko Mustapić.

Telegraf.rs