SJAJAN UČINAK: Evo koja su dva stranca ispisala istoriju Crvene zvezde

Milojevićevi puleni začinili su dobru sezonu.

Postigli su po gol protiv Mačve za nova tri boda, a strelac odluke je na večnoj listi dospeo na drugo mesto ispred Huga Vijeire.

Pogađaju stranci i Crvena zvezda je nastavila protiv Mačve da gura prema planu pored ne tako ubedljive igre, ali su dva napadača pokazala koliko su bitna za ekipu Vladana Milojevića. Čim se vratio sa prinudnog odmora zbog povrede Ričmond Boaćije popravio golgeterski saldo (63 utakmice – 48 golova) po čemu je i pre odlaska na ‘izlet’ u Kinu postao rekorder među internacionalcima. Njegov primat neće dugo niko ugroziti, a na drugo mesto je u subotu uveče izbio Elfaedu Ben (48-29), tako da aktuelni tandem ima najbolji učinak u istoriji, kada su u pitanju stranci. Iza se nalazi Hugo Vijeira (51-28) koji je posle Zvezde proveo dve sezone u Japanu i od pre nekoliko meseci se preselio u Tursku. Brazilac Mendeš Kadu na Malti polako privodi kraju karijeri (100-25)Abiola Dauda je u Grčkoj (38-17)Kristijan Borha(54-17) u Meksiku…

https://www.youtube.com/watch?v=av10MMH7XUk

Nema dileme da će tandem ‘B – B’ do kraja sezone popraviti golgeterski saldo, a do plej-ofa u naredna dva kola šampion se sastaje sa Bačkom (sreda) i zatim za vikend na stadionu ‘Rajko Mitić’ gostuje Proleter iz Novog Sada. Na kraju lider šampionata je najefikasniji sa 73 pogotka na 28 meceva, što su skoro tri pogotka po meču što je odličan prosek.

HotSport.rs